Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις αλλεργίες του φθινοπώρου - AllYou.gr

Search

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις αλλεργίες του φθινοπώρου

Έτσι θα γλιτώσεις τα  «αψού» (και) τον Σεπτέμβρη.

> ΥΓΕΙΑ ::
19 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν ακούς την λέξη «αλλεργία» είναι λογικό ο νους σου να πηγαίνει απευθείας στην άνοιξη. Παρ' όλα αυτά, ακόμα και τη φθινοπωρινή περίοδο, οι αλλεργίες καραδοκούν. Συγκεκριμένα:

  1. Όσον αφορά στις αναπνευστικές αλλεργίες, άτομα που είναι ευαίσθητα στη γύρη φυτών που ανθοφορούν το φθινόπωρο, μπορεί να παρουσιάσουν καταρροή, ρινική συμφόρηση, κνησμό στη μύτη και τα μάτια, ακόμα και άσθμα μετά από έκθεση στα υπεύθυνα αλλεργιογόνα.
  2. Οι ισχυροί άνεμοι που ενδέχεται να παρουσιάζονται αυτή την εποχή μπορεί να επιδεινώνουν τα συμπτώματα των αλλεργικών ατόμων λόγω διασποράς των γύρεων.
  3. Οι αλλεργικές δερματοπάθειες εμφανίζονται και το φθινόπωρο. Μάλιστα, η κνίδωση εκ ψύχους, μια κατάσταση όπου το άτομο εμφανίζει εξάνθημα με κνησμό μετά από έκθεση στο ψύχος, στα ευαίσθητα άτομα παρουσιάζεται και με τις πρώτες φθινοπωρινές δροσούλες.
  4. Οι τροφικές και φαρμακευτικές αλλεργίες δεν σπανίζουν το φθινόπωρο, με περιστατικά τροφικής αλλεργίας από εποχιακά τρόφιμα, όπως τα σταφύλια.
  5. Με την εμφάνιση των πρώτων χαμηλών θερμοκρασιών αρχίζει να επιδεινώνεται και η ατοπική δερματίτιδα.

Τι μπορείς να κάνεις; Αν υποφέρεις από κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα εξαιτίας της… ευαισθησίας σου,  τότε είναι σημαντικό να αποφεύγεις τον υπεύθυνο αιτιολογικό παράγοντα (όταν είναι γνωστός) και στο μέτρο που είναι εφικτό. Επιπλέον, για την αναπνευστική αλλεργία, να θυμάσαι ότι μπορείς να δοκιμάσεις την ανοσοθεραπεία.


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!