Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 tips για να σε λατρεύει το κρεβάτι σου


Αλλά όχι τα ακάρεα και τα μικρόβιά του...



Είναι ή όχι ένα από τα αγαπημένα σου έπιπλα στο σπίτι; Όταν είσαι κουρασμένη δεν περιμένεις πώς και τι να βρεθείς στην αγκαλιά του; Ή να βρεθείς στην αγκαλιά του αγαπημένου σου, εκεί, ανάμεσα σε στρώματα και παπλώματα; 

Μπορεί να περνάς στο κρεβάτι ακόμα και το 1/3 της ζωής σου, οπότε, ναι, θα σέβεσαι. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να το προσέχεις και να το καθαρίζεις ενδελεχώς, και όχι μόνο να στρώνεις λουλουδάτα σεντόνια πάνω του.  

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας μέσος ενήλικας αποβάλλει μέχρι και μισό λίτρο ιδρώτα μέσα σε μια νύχτα. Μισό λίτρο ιδρώτα, δεν είναι και λίγο. 

Και φυσικά δεν θέλεις να σου πω ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μικροσκοπικό οικοσύστημα που ζει στα σεντόνια και το στρώμα σου. Μια φορά είχαν έρθει σπίτι μου από μια εταιρεία βιολογικού καθαρισμού και μετά την επίδειξη που μου έκαναν, πραγματικά σιχαινόμουν να ξαπλώσω. Το ξεπέρασα βέβαια, γιατί δεν θέλω να μπαίνω σε αυτή τη λογική «έχω το σπίτι μου σαν ιατρικό εργαστήριο».

Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να εξασφαλίζεις την καθαριότητα του κρεβατιού σου: 

1. Μην το στρώνεις
Και δεν εννοώ ποτέ. Άσε λίγη ώρα να περάσει το πρωί μέχρι να το κάνεις. Μέχρι να πλυθείς/ντυθείς/ετοιμαστείς για τη δουλειά επίτρεψε στα στρωσίδια να αεριστούν και εάν ο καιρός είναι καλός βγάλτα λίγο έξω να λιαστούν, όπως λένε και οι μαμάδες μας. 

2. Μην το κάνεις εστιατόριο
Προς Θεού. Αν εξαιρέσουμε ρομαντικά πρωινά στο κρεβάτι, και αν υποθέσουμε ότι δεν είσαι 6 ετών να κρύβεις σοκολάτες κάτω από το μαξιλάρι, δεν έχεις κανέναν λόγο να τρως εκεί που κοιμάσαι. Δηλαδή, κοιμάσαι εκεί που τρως;

3. Κάνε οικοκυρικά
Μην ξεχνάς να αλλάζεις σεντόνια και μαξιλαροθήκες μία φορά την εβδομάδα, και το καλοκαίρι που ιδρώνεις περισσότερο, ακόμα πιο συχνά.

4. Επί στρωμάτων
Ανά τακτά χρονικά, καθάριζε και το στρώμα βάζοντας την ειδική βούρτσα στην ηλεκτρική σκούπα.

5. Μην συνδέεσαι συναισθηματικά
Το ξέρω, το αγαπάς το στρωματάκι σου και το μαξιλαράκι σου, αλλά μετά από 10 χρόνια, τι να σου κάνουν κι αυτά; Θέλουν αλλαγή. Αποχωρίσου τα.    
 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department