Το λουλούδι που διώχνει τον πόνο - AllYou.gr

Search

Το λουλούδι που διώχνει τον πόνο

Βάλε λάδι κι ας είναι βράδυ (αναστάσιμο).

> ΥΓΕΙΑ ::
09 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Χθες το μεσημέρι "συναντήθηκα" με μια μικρή πασχαλιά έξω από ένα πάρκο και η μυρωδιά της, αναμεμειγμένη με τσουρέκια και κουλουράκια, με ταξίδεψε στα παιδικά μου χρόνια. 

Γιατί εάν υπάρχει μία φυσική μυρωδιά που είναι απόλυτα ταυτισμένη με το Πάσχα σίγουρα αυτή είναι η πασχαλιά. 

Εάν έχεις στον κήπο σου θα είναι ήδη ανθισμένη αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις αυτό το υπέροχο δέντρο, βρες μερικά κλαριά και στόλισε ένα βάζο στο σπίτι. Θα σου φτιάξει αμέσως τη διάθεση. 

Η πασχαλιά όμως δεν είναι μόνο όμορφη και μυρωδάτη, είναι και θεραπευτική. Το ήξερες; Ούτε κι εγώ. Τα πέταλα των λουλουδιών της περιέχουν αλκαλοειδή, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. 

Για αυτό σου προτείνω μια πολύ ωραία ιδέα: Να φτιάξεις ένα λάδι μασάζ από άνθη πασχαλιάς. Είναι πανεύκολο, μπορείς να το κρατήσεις για τον εαυτό σου ή να το δωρίσεις σε μια φίλη ή συγγενή σου.  

- Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι μόνο 100 γραμμάρια από λουλούδια πασχαλιάς και μισό λίτρο ελαιόλαδο.

- Για να το φτιάξεις, βάλε απλά τα υλικά σου μέσα σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο θα κλείσεις με ένα μικρό κομμάτι λαδόχαρτο (στερέωσέ το με ένα λαστιχάκι ή ένα κομμάτι σπάγγο για να μην φύγει). 

Τοποθέτησε το βάζο σου σε σημείο που βλέπει ο ήλιος και άφησέ το εκεί για δύο βδομάδες. 

Στη συνέχεια, πάρε ένα τουλουπάνι και σούρωσε το μείγμα, πιέζοντας καλά τα λουλούδια ώστε να βγουν οι ουσίες τους. 

- Μπορείς να το χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ για να αντιμετωπίζεις πόνους στο σώμα ενώ θα σου αφήνει και μια απίστευτη ευωδιά. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!