Θα ζούμε 6 χρόνια επιπλέον! - AllYou.gr

Search

Θα ζούμε 6 χρόνια επιπλέον!

Νέα ελπιδοφόρα μελέτη. 

> ΥΓΕΙΑ ::
08 Ιανουαρίου 2015

Κατά τουλάχιστον έξι χρόνια αυξήθηκε παγκοσμίως το προσδόκιμο ζωής από το 1990, χάρη στη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας από καρκίνο και καρδιοπάθεια σε πλούσιες χώρες και στα καλύτερα ποσοστά επιβίωσης από διάρροια, φυματίωση και ελονοσία, σε φτωχές χώρες

Αυτό αναφέρει το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό The Lancet. 

Σε ανάλυση του Global Burden of Disease (GBD), ερευνητές δήλωσαν, ωστόσο, ότι ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται σχεδόν παντού στον κόσμο, μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι η νότια υποσαχάρια Αφρική. Εκεί οι θάνατοι από έιτζ έχουν αφαιρέσει 5 χρόνια από το προσδόκιμο επιβίωσης, από το 1990.

Ο ερευνητής, καθηγητής Christopher Murray, του University of Washington, δήλωσε ότι η πρόοδος που παρατηρείται έναντι νόσων και τραυματισμών είναι καλή - ακόμα και αξιοσημείωτη - αλλά μπορεί και πρέπει να κάνουμε περισσότερα.

"Η τεράστια αύξηση της συλλογικής δράσης και η χρηματοδότηση για δυνητικά μοιραίες λοιμώδεις νόσους έχουν μεγάλη επίδραση, μειώνοντας τα ποσοστά θνησιμότητας και παρατείνοντας το προσδόκιμο επιβίωσης. Ωστόσο ορισμένες σημαντικές χρόνιες νόσοι έχουν παραμεληθεί και αυξάνονται σε σημασία ως απειλητικές για τη ζωή, όπως η κίρρωση του ήπατος, ο διαβήτης και η νεφρική νόσος" όπως εξήγησε.

 Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

 

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!