ΑΥΤΗ είναι η ορμόνη που συνδέεται με την ερωτική επιθυμία - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι η ορμόνη που συνδέεται με την ερωτική επιθυμία

Πώς λειτουργεί και σε ποιο σημείο του σώματος παράγεται;

> ΥΓΕΙΑ ::
06 Ιουλίου 2015

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι μία και μόνο ορμόνη μπορεί να επηρεάσει δραματικά την σεξουαλική μας διάθεση και εξηγούν πως αυτή συνδέεται με τον θηλασμό δημιουργώντας προβλήματα ερωτικής διέγερσης. 

Η συγκεκριμένη ορμόνη ονομάζεται προλακτίνη και όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία σεξουαλικής διέγερσης και γενικότερα την κακή υγεία.

Η προλακτίνη παράγεται από την υπόφυση, έναν αδένα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Ο βασικός της ρόλος είναι η ενεργοποίηση της διαδικασίας ανάπτυξης του μαστού και της παραγωγής του μητρικού γάλακτος.

Παράλληλα όμως επιτελεί και άλλες λειτουργίες, όπως να χαρίζει στο σώμα τη σεξουαλική απόλαυση. Η ορμόνη φαίνεται πως εξουδετερώνει την επίδραση της ντοπαμίνης, μιας άλλης ορμόνης που ρυθμίζει την ερωτική επιθυμία.

Έως τώρα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης επηρεάζουν αρνητικά τις επιδόσεις των ανδρών, όμως τα νέα ευρήματα ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε, αποδεικνύοντας ότι η ερωτική διάθεση των γυναικών είναι αυτή που κυρίως πλήττεται. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!