3 τρόποι για να ξαναβρείς τον... χαμένο σου εαυτό - AllYou.gr

Search

3 τρόποι για να ξαναβρείς τον... χαμένο σου εαυτό

Είναι στο χέρι σου!

28 Φεβρουαρίου 2016

Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη μοναδική και ανεπανάληπτη φύση τους. Συνήθως πιστεύουν ότι έχουν μια συγκεκριμένη προσωπικότητα, με κάποια προτερήματα και κάποια ελαττώματα κι ότι ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε ανώτερο ή κατώτερο επίπεδο ή απλά τους μοιάζει. Με τον τρόπο αυτό, αδυνατούν να γνωρίσουν το «εγώ» τους και να ανακαλύψουν έτσι όλα όσα πραγματικά αξίζουν. 

Για το λόγο αυτό, σου προτείνω 3 χειροπιαστούς τρόπους που θα σου ανοίξουν το δρόμο προς την επιτυχία και την ευτυχία, γιατί πραγματικά είναι στο χέρι σου!

1. Treat yourself ή αλλιώς βγες ραντεβού με εσένα, με τον ίδιο σου τον εαυτό και πήγαινέ τον εκεί που θα περάσει καλύτερα, είτε αυτό θα πει ότι πρέπει να αναζητήσεις μια νέα και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, είτε ότι θα κάνεις και πάλι ψώνια, αρκεί να είσαι χαρούμενη. 

2. Solo time, δηλαδή δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να βρει λίγο χρόνο, λίγη "αποκλειστικότητα" μέσα στην καθημερινή ρουτίνα. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο δημιουργική, πιο παραγωγική, να καθαρίσεις τις σκέψεις σου και φυσικά να χαμογελάσεις. 

3. Εξασκήσου σε μια λέξη που απαρτίζεται από μονάχα 3 γράμματα: το «όχι». Η ευγένεια είναι μια από τις βασικότερες αξίες ενός ατόμου, ωστόσο, μερικές στιγμές χρειάζεται να βάλεις φρένο σε ό,τι σε επηρεάζει αρνητικά -είτε πρόκειται για ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, είτε για κάτι που σου είναι αδιάφορο- και να θέσεις σε προτεραιότητα τις ανάγκες και τα θέλω σου. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!