Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να γιατί πρέπει να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα παγωμένο ντους

Οι ειδικοί σου προτείνουν να τολμάς το κρύο νερό, κάθε πρωί!


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί να νομίζεις ότι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου είναι ένα ζεστό μπάνιο και μια αχνιστή κούπα καφέ αλλά κάνεις λάθος. Κι αυτό γιατί, αφενός μεν το ζεστό νερό σε κάνει να νιώθεις πιο ξεκούραστη αλλά ενδέχεται να σε ξανακοιμήσει και, αφετέρου, γιατί ο καφές δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη λύση για να ξυπνήσει ο εγκέφαλος σου.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, έψαξαν και βρήκαν ποια καθημερινή συνήθεια θα ξυπνήσει το κορμί και το μυαλό σου, ενώ παράλληλα θα σε γεμίσει ενέργεια. Και αυτή δεν είναι άλλη από ένα πρωινό κρύο ντους.

Το τελευταίο μπορεί να μοιάζει με βασανιστήριο στα μάτια σου, ωστόσο θα σε γεμίσει ενέργεια  μιας και, σύμφωνα με τους ειδικούς, διεγείρει τον εγκέφαλό σου ενεργοποιώντας την απελευθέρωση αδρεναλίνης από αυτόν. Παράλληλα, το παγωμένο ντους φτιάχνει τη διάθεση, μειώνοντας, τα συμπτώματα του στρες και της κατάθλιψης, ενισχύοντας σημαντικά την παραγωγή ενδορφινών, των λεγόμενων ορμονών της χαράς, από τον οργανισμό σου.

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department