Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όταν αλλάζεις τη ζωή κάποιου, τότε παίρνει αξία και η δική σου

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», βοηθάει τα παιδιά που την έχουν ανάγκη και πιστεύει ότι κάνει την πιο υπέροχη δουλειά του κόσμου




Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Τι μπορούμε να αλλάξουμε, να διορθώσουμε, να διαγράψουμε και ν’ αφήσουμε πίσω μας.

Ξεχνάμε ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη, να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία, και με άλλους τρόπους: αφήνοντας για λίγο τον εαυτό μας στην άκρη και στρέφοντας την προσοχή μας στους συνανθρώπους μας, σε όσους μας χρειάζονται.

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», το κατάλαβε αυτό πολύ νωρίς.

Εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες έχει κάνει αποκλειστικό σκοπό της ζωής της να βοηθάει παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση, ελπίζοντας ότι θα βάλει το δικό της λιθαράκι ώστε να ενσωματωθούν στην κοινωνία ως ίσοι πολίτες με ίσες ευκαιρίες, όπως το δικαιούνται. 

alma_keimeno1.jpg

Και παρότι συχνά απογοητεύεται ή κουράζεται από τις δυσκολίες που συναντά στο δρόμο της, δεν τα παρατάει. Θεωρεί ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν το αγαπάς και χαρακτηρίζει τη δουλειά της ευλογία.

«Κάνω την πιο υπέροχη δουλειά του κόσμου. Γιατί υπηρετώ αγγέλους -έτσι τα λέω τα παιδιά μου- και γιατί το να αλλάζεις τη ζωή κάποιου, να την κάνεις λίγο καλύτερη, να την πηγαίνεις ένα βήμα πιο πάνω, προσθέτει αξία στη δική σου ζωή», ομολογεί με ειλικρίνεια στο σχετικό βίντεο.

Η κ. Γιαννακοπούλου έχει μάθει να ζει με τις δυσκολίες και τις υπερβάσεις της, αλλά κυρίως έχει μάθει να ξεπερνά τον πόνο προσφέροντας. Τις μέρες που ο πόνος είναι πιο δυνατός απλώς αναζητά μία δυνατή λύση για να μπορέσει να συνεχίσει. Άλλωστε, όπως λέει, «δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν πέσει, ξέρει ότι πρέπει να σηκωθεί και να συνεχίσει». 

{module[634]}

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων