Είσαι σε δίλημμα; ΑΥΤΟ είναι το ρόφημα που θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις - AllYou.gr

Search

Είσαι σε δίλημμα; ΑΥΤΟ είναι το ρόφημα που θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις

Μια κούπα την ημέρα, κάνει θαύματα! 

> ΕΓΩ ::
26 Νοεμβρίου 2015

Όχι, το τσάι δεν έχει ευεργετικές ιδιότητες μόνον όταν είμαστε κρυωμένοι ή όταν έχουμε την ανάγκη να ηρεμήσουμε. 

Συγκεκριμένα, μία νέα μελέτη αποδεικνύει ότι το μαγικό αυτό ρόφημα είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση των προβλημάτων μας, αλλά και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

Σύμφωνα με την έρευνα, η παρουσία της καφεΐνης και της θεανίνης, δύο αμινοξέων που έχουν συνδεθεί με την χαλάρωση, μπορεί να είναι παράγοντες που συνεισφέρουν στα θετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης τσαγιού.

Τα πειράματα διεξήχθησαν στην Ολλανδία και συμμετείχε μια ομάδα από 150 άτομα, εκ των οποίων 116 γυναίκες, που περιγράφονται ως τακτικοί καταναλωτές τσαγιού. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες. Η μία έπινε ένα φλιτζάνι τσάι κάθε μέρα με γάλα, ζάχαρη και ζεστό νερό, η άλλη κατανάλωνε γλυκά και η τρίτη έπινε μόνο ένα ποτήρι νερό.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για τη διάθεση, τη δημιουργικότητα και τα κίνητρά τους. Τους ζητήθηκε να διηγηθούν ένα πρόσφατο χαρμόσυνο γεγονός, να λάβουν μέρος σε παιχνίδια με λέξεις και να λύσουν γρίφους με αναγραμματισμούς.

Οι άνθρωποι που έπιναν τσάι είχαν μεγαλύτερη επιθυμία για επιτυχία στα τεστ που υποβλήθηκαν, από εκείνους που έπιναν μόνο νερό, ενώ είχαν και την ταχύτερη ανταπόκριση, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύσκολα προβλήματα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!