Μήπως τον τελευταίο καιρό "θολώνει" η σκέψη σου; Ενδέχεται να πάσχεις από... κατάθλιψη - AllYou.gr

Search

Μήπως τον τελευταίο καιρό "θολώνει" η σκέψη σου; Ενδέχεται να πάσχεις από... κατάθλιψη

Όλα είναι στον εγκέφαλο! 

> ΕΓΩ ::
04 Δεκεμβρίου 2015

Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή χαρακτηρίζονται από μια εμφανή μείωση των νοητικών ικανοτήτων, η οποία αποτυπώνεται στην εγκεφαλική δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η συγκέντρωση του ατόμου ξαφνικά μειώνεται, τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν και η σκέψη «θολώνει», ως αποτέλεσμα της επιβάρυνσης της ψυχικής μας υγείας.

Έτσι, βάσει των ευρημάτων τους, οι ερευνητές δηλώνουν κάτι που μέχρι τώρα δεν το γνωρίζαμε, πως δηλαδή η κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή ανήκουν πιθανώς στο φάσμα των διαταραχών της διάθεσης και δεν αποτελούν μεμονωμένες και ασύνδετες παθήσεις.

Οι ερευνητές εξέτασαν μια ομάδα γυναικών που είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν επεισόδιο σοβαρής καταθλιπτικής διαταραχής ή διπολικής διαταραχής και μια ομάδα υγιών γυναικών.

Αφού διαπιστώθηκε ότι η πρώτη ομάδα πέτυχε χαμηλότερες επιδόσεις σε μια σειρά από γνωστικά τεστ, οι ερευνητές πραγματοποίησαν εγκεφαλικές απεικονίσεις, εστιάζοντας κυρίως στο δεξιό τμήμα του εγκεφάλου, περιοχή που συνδέεται με εκτελεστικές λειτουργίες όπως η ενεργός μνήμη, η συλλογιστική και η επίλυση προβλημάτων.

 

 

 

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!