Skip to main content

SINGLES

Ποιο είναι το ζώο που μπορεί να σε απαλλάξει από το στρες;

Δυστυχώς, είναι λίγο δύσκολο να το αποκτήσεις! 



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington πραγματοποίησαν έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν ποια ζώα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα στρες των ιδιοκτητών τους.

Τα προγράμματα που μελετούν την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα ζώα δεν είναι κάτι νέο και έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων, της αυτοεκτίμησης και της συμπεριφοράς των παιδιών.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα άτομα που ασχολούνται με την περιποίηση και τη φροντίδα αλόγων φαίνεται πως παρουσιάζουν σημαντική μείωση των επιπέδων του στρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες παρακολούθησαν 130 παιδιά, τα οποία εκπαιδεύτηκαν για 12 εβδομάδες στη φροντίδα, την περιποίηση και τον χειρισμό των αλόγων.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν 6 δείγματα σάλιου πριν και μετά το πρόγραμμα. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη σύγκριση των δειγμάτων, τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στη διάρκεια της ημέρας, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν είχαν συμμετάσχει στο γκρουπ και δεν είχαν, κατ' επέκταση, έρθει σε επαφή με άλογα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department