Ποιο είναι το ζώο που μπορεί να σε απαλλάξει από το στρες; - AllYou.gr

Search

Ποιο είναι το ζώο που μπορεί να σε απαλλάξει από το στρες;

Δυστυχώς, είναι λίγο δύσκολο να το αποκτήσεις! 

> ΕΓΩ ::
20 Δεκεμβρίου 2015

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington πραγματοποίησαν έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν ποια ζώα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα στρες των ιδιοκτητών τους.

Τα προγράμματα που μελετούν την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα ζώα δεν είναι κάτι νέο και έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων, της αυτοεκτίμησης και της συμπεριφοράς των παιδιών.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα άτομα που ασχολούνται με την περιποίηση και τη φροντίδα αλόγων φαίνεται πως παρουσιάζουν σημαντική μείωση των επιπέδων του στρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες παρακολούθησαν 130 παιδιά, τα οποία εκπαιδεύτηκαν για 12 εβδομάδες στη φροντίδα, την περιποίηση και τον χειρισμό των αλόγων.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν 6 δείγματα σάλιου πριν και μετά το πρόγραμμα. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη σύγκριση των δειγμάτων, τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στη διάρκεια της ημέρας, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν είχαν συμμετάσχει στο γκρουπ και δεν είχαν, κατ' επέκταση, έρθει σε επαφή με άλογα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!