Εσύ πόσο τακτικά πλένεις τα χέρια σου; - AllYou.gr

Search

Εσύ πόσο τακτικά πλένεις τα χέρια σου;

AYTOΣ είναι ο λόγος που πρέπει να το κάνεις συχνότερα!

> ΕΓΩ ::
15 Ιανουαρίου 2016

Εσύ πόσο τακτική και συνεπής είσαι στο πλύσιμο των χεριών σου; Το κάνεις κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι ή το αμελείς για... αργότερα;

Η παρακάτω μελέτη μάλλον θα σε κάνει πάντως να τρέξεις γρήγορα στο μπάνιο, καθώς δείχνει ότι το πλύσιμο των χεριών μάς δίνει αυτοπεποίθηση και καταπολεμά το αίσθημα της αποτυχίας, συμβάλλοντας έτσι στην ευτυχία μας.

Πώς προέκυψαν όλα αυτά; Mελετητές από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας εξέτασαν πώς το πλύσιμο των χεριών επηρεάζει την ψυχολογία μας μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι τα άτομα που πλένουν τα χέρια τους μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια, ανακτούν την αυτοπεποίθησή τους σε σημαντικό βαθμό.

Έπειτα από μια σειρά δοκιμών, ο ειδικοί κατέληξαν ότι το πλύσιμο εξαγνίζει από τα αρνητικά συναισθήματα.

Παλαιότερες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν είχαν δείξει ότι το πλύσιμο των χεριών βοηθά τόσο στη σωματική όσο και την ψυχική «κάθαρση».

Η ομάδα των ψυχολόγων που πραγματοποίησε τη σχετική έρευνα κατέληξε ότι μια τόσο απλή διαδικασία όπως το πλύσιμο των χεριών μάς κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα ακόμα και με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!