Κωδικός: ασφάλεια - AllYou.gr

Search

Κωδικός: ασφάλεια

Στόχοι των χάκερ δεν γίνονται μόνο οι επώνυμοι. Διάβασε πώς θα προστατεύσεις καλύτερα τα προσωπικά δεδομένα σου στο διαδίκτυο.

> ΕΓΩ ::
03 Σεπτεμβρίου 2014

 

Οι εκατοντάδες προσωπικές φωτογραφίες διασημοτήτων που διέρρευσαν πρόσφατα στο Ίντερνετ εγείρουν -ξανά- το ζήτημα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων μας. Εξάλλου, δεν κινδυνεύουν μόνο οι επώνυμοι να πέσουν θύματα παραβίασης. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να προστατευτείς - ακόμη κι αν αυτό που θέλεις να διαφυλάξεις δεν είναι αποκαλυπτικές εικόνες αλλά π.χ. οι φωτογραφίες των παιδιών σου;

* "Επέλεξε ισχυρούς κωδικούς ασφαλείας", συμβουλεύει ο Όλιβερ Κρόφτον, ιδρυτής της εταιρείας Select Technology Concierge, που προσφέρει υπηρεσίες τεχνολογίας σε πλούσιους και διάσημους. "Από εμπειρίες του παρελθόντος, τα περιστατικά παραβίασης οφείλονται συνήθως σε ευάλωτους κωδικούς", προσθέτει. Καταρχάς, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις έναν κωδικό που είναι εύκολο να μαντέψει κάποιος. Απόκλεισε λοιπόν με τη μία ημερομηνίες και τόπους γέννησης, ονόματα παιδιών και κατοικίδιων ζώων. Ένας ισχυρός κωδικός ασφαλείας περιέχει τουλάχιστον 14 χαρακτήρες, όπως συμπληρώνει ο Τζέιμς Λιν, ερευνητής σε θέματα ασφαλείας στην εταιρεία τεχνολογίας Sophos. 

* Απόφυγε να βάλεις τον ίδιο κωδικό σε πολλούς, διαφορετικούς λογαριασμούς. Αν κάποιος τον "σπάσει", θα αποκτήσει αμέσως πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα σου.

* Προτίμησε τις διαδικτυακές υπηρεσίες που συνδυάζουν πολλαπλά βήματα πιστοποίησης της ταυτότητας του χρήστη: π.χ. την αποστολή στο κινητό σου του κωδικού ασφαλείας που θα κληθείς να πληκτρολογήσεις.

* Να είσαι επιφυλακτική απέναντι σε εφαρμογές που σου ζητούν πρόσβαση σε διάφορους λογαριασμούς. Ίσως αποδειχθούν ο Δούρειος Ίππος σου σε περίπτωση παραβίασης ενός από αυτούς τους λογαριασμούς.

* Φρόντισε να διαγράφεις συστηματικά οποιοδήποτε "ευαίσθητο" υλικό από την εσωτερική μνήμη του κινητού και του υπολογιστή σου και να το μεταφέρεις σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτείς, σύμφωνα με τον Κρις Μπόιντ, ειδικό σε θέματα ασφάλειας της MalwareBytes. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!