Τέλος τα ψέματα: το στρες ΔΕΝ σε παχαίνει - AllYou.gr

Search

Τέλος τα ψέματα: το στρες ΔΕΝ σε παχαίνει

Το λένε οι ειδικοί...

> ΕΓΩ ::
29 Ιουνίου 2016

Διατείνεσαι παραπονεμένα ότι για τα τελευταία 2-3 κιλάκια που πήρες, φταίει η καθημερινή πίεση στη δουλειά; Οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι έχεις άδικο. Κι αυτό γιατί το στρες αποδεδειγμένα δεν παχαίνει!

Μπορεί στο παρελθόν το στρες να έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους κυρίως έμμεσα, με το σκεπτικό ότι όταν αγχωνόμαστε πολύ, τείνουμε να τρώμε περισσότερο από ότι στις πιο ζεν, ήρεμες και χαλαρές φάσεις μας. Καθένας, όμως, αντιδρά διαφορετικά σε μια στρεσογόνα κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να βλέπει την όρεξη του να κόβεται μαχαίρι κι άλλος να τρώει ό,τι βρει μπροστά του!

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ωστόσο, έδειξε ότι στο 69% των περιπτώσεων δεν εντοπίζεται καμία συσχέτιση ανάμεσα στο επίπεδο στρες και το σωματικό βάρος. Μόνο στο 29% υπάρχει κάποια θετική συσχέτιση, ενώ στο 6%  των περιπτώσεων βλέπει στην πράξη το αντίθετο συμπέρασμα με το υπερβολικό άγχος να το οδηγεί διαχρονικά σε μείωση του πάχους.

Μάλιστα, το 29% των περιπτώσεων στις οποίες παρουσιάζεται συσχέτιση ανάμεσα στο άγχος και στο αυξημένο βάρος αφορά κυρίως σε άντρες. 

Με άλλα λόγια, η δικαιολογία ότι δεν αδυνατίζεις επειδή έχεις πολλά στο κεφάλι σου, δεν έχει καμία –μα καμία– επιστημονική βάση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!