Βαριέσαι τη ζωή σου; Δες από τι ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙΣ - AllYou.gr

Search

Βαριέσαι τη ζωή σου; Δες από τι ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ

Η ανία είναι... επικίνδυνη!

> ΕΓΩ ::
06 Ιουλίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

"Η ζωή είναι μεγάλη, μην την κάνεις καρναβάλι. Η ζωή είναι μικρή μην την κάνεις θλιβερή", όπως λέει και το διάσημο άσμα και με αφορμή αυτό θέλουμε να σε ρωτήσουμε αν βρίσκεις τη ζωή σου χαρούμενη και διασκεδαστική. Αν ναι, σου έχουμε φανταστικά νέα: σύμφωνα με ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College of London, έχεις τις διπλάσιες πιθανότητες να ζήσεις μέχρι τα βαθιά γεράματά σου, σε σύγκριση με εκείνους που κυριολεκτικά... βαριούνται τη ζωή τους.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε περισσότερους από 7.500 δημόσιους υπαλλήλους, ηλικίας 35-55 ετών, τους οποίους οι ερευνητές παρακολουθούσαν επί μία 25ετία,. Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι το 40% όσων παραπονούνταν για έντονη πλήξη στην καθημερινότητά του είχε διπλάσιες πιθανότητες να προσβληθεί από κάποιο σοβαρό καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, ανεβαίνει επικίνδυνα στις περιπτώσεις των ατόμων που που έχουν εθιστεί στο τσιγάρο και το αλκοόλ.  

Ο Martin Shipley, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, εξηγεί πως «τα ευρήματα για την καρδιοπάθεια δείχνουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που τη συνδέουν με τη βαρεμάρα. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που έχουν ανιαρή δουλειά να βρίσκουν ενδιαφέροντα εκτός εργασίας για να μη βαριούνται, ώστε να μην στρέφονται στο ποτό ή το κάπνισμα».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο ψυχολόγος της έρευνας, Graham Price δηλώνει ότι οι άνθρωποι που βαριούνται θα πρέπει να ανεβάζουν τη διάθεσή τους ενδιαφερόμενοι περισσότερο για τις ανάγκες των άλλων. Πώς; «Ξεκινώντας να σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν για την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους, ακόμη και το αφεντικό τους».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!