Πιο ευτυχισμένη σε 20’’ γίνεται; Φυσικά και ΓΙΝΕΤΑΙ - AllYou.gr

Search

Πιο ευτυχισμένη σε 20’’ γίνεται; Φυσικά και ΓΙΝΕΤΑΙ

Ήρθε η ώρα να πάρεις μια αγκαλιά.

> ΕΓΩ ::
19 Ιουλίου 2016

Αν έχεις τις μαύρες σου ή νιώθεις τη διάθεσή σου να πέφτει κατακόρυφα, πάρε μια αγκαλιά. Όχι, δεν εννοούμε απαραίτητα τον αγαπημένο σου -τα ευεργετικά οφέλη της αγκαλιάς του οποίου τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι- αλλά ένα μωρό. 

Ναι, καλά διάβασες: ένα μωρό. Και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να το κάνεις. Λίγο η γλυκιά αναπνοή, λίγο το μεταξένιο δέρμα, η επαφή με ένα μωρό θα σου χαρίσει μια μεθυστική αίσθηση ευτυχίας.

Η φύση και η επιστήμη μπορούν να σου εξηγήσουν ακριβώς γιατί σου συμβαίνει αυτό: Ως γνωστόν, η επιβίωση ενός βρέφους εξαρτάται από τους ενήλικες, με αποτέλεσμα κάθε φορά που αγκαλιάζεις ένα μωρό να επιβραβεύεσαι με μια δόση ωκυτοκίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», η οποία συνδέεται με το αίσθημα χαράς. Παρόλο που αυτή η δόση είναι μικρή, αρκεί! Και μάλιστα όχι μόνο για να σου φτιάξει τη διάθεση, αλλά και για να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημά σου, σύμφωνα με άλλη έρευνα του Πανεπιστήμιο Claremont Graduate.

Τα νέα γίνονται ακόμα καλύτερα, μιας και ο επικεφαλής της παραπάνω έρευνας  δρ Paul J. Zak τονίζει ότι «η ωκυτοκίνη μειώνει την αρτηριακή πίεση».

Μην περιμένεις άλλο, λοιπόν: ήρθε η ώρα για αγκαλίτσες και φιλάκια με τα παιδιά ή τα ανίψια σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!