Αυτά τα 3 πράγματα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη - AllYou.gr

Search

Αυτά τα 3 πράγματα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη

Οι ειδικοί έχουν βγάλει συμπέρασματα σχετικά με όλα εκείνα που μας βοηθάνε να έχουμε το χαμόγελο στα χείλη.

> ΕΓΩ ::
02 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορεί ο χρόνος και η βαρύτητα να είναι σχετικά, δεν ισχύει όμως το ίδιο για την ευτυχία μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι απανταχού ψυχολόγοι, οι οποίοι –επιστήμονες γαρ- έρχονται με αδιάσειστα στοιχεία να μας υπογραμμίσουν ότι η ευτυχία μας εξαρτάται από απτούς παράγοντες. Συγκεκριμένα,  πρόσφατες έρευνες τους  δείχνουν ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να είσαι ευτυχισμένη αν:

#1: Έχεις αδελφή. Σύμφωνα με τη Βρετανική Ψυχοθεραπευτική Εταιρεία, οι άνθρωποι που έχουν αδέρφια γένους θηλυκού –έστω και ένα– έχουν αυξημένες πιθανότητες να βλέπουν τη ζωή τους πιο αισιόδοξα,να είναι πιο κοινωνικοί και να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις δυσκολίες της ζωής. Επιπλέον, μια αδελφή πάντα λειτουργεί ενωτικά μέσα στην οικογένεια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

#2:  Ήσουν πάντα χαμογελαστό παιδί. Αν κοιτώντας τις παιδικές φωτογραφίες βλέπεις μονίμως μια φατσούλα να γελά πλατιά είτε στο φακό είτε ανύποπτα, κι αυτή δεν είναι παρά η δικιά σου φατσούλα στο πέρασμα των χρόνων, τότε έχεις όλους τους οιωνούς μαζί σου ως ενήλικας να φτιάξεις μια ευτυχισμένη ζωή και οικογένεια. Την τελευταία, μάλιστα, έχεις λιγότερες πιθανότητες να τη σκιάσει η απειλή του διαζυγίου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου DePauw στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί; Μα φυσικά γιατί το χιούμορ και το γέλιο φέρνει τα ζευγάρια ακόμα πιο κοντά.

#3: Δεν ζεις μπροστά από την τηλεόραση. Οι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι ξοδεύουν 30% λιγότερο χρόνο μπροστά από τη μικρή οθόνη, ενώ προτιμούν να αφιερώνουν το χρόνο τους σε συναντήσεις με φίλους, διάβασμα ή χόμπι – συνήθειες που σχετίζονται με την καλή διάθεση και τη συνολική υγεία τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!