5 διασκεδαστικοί τρόποι να ακονίσεις το μυαλό σου - AllYou.gr

Search

5 διασκεδαστικοί τρόποι να ακονίσεις το μυαλό σου

Άναψε τον εγκέφαλό σου και ενίσχυσε τη μνήμη σου με 5 τρόπους που φέρουν τη σφραγίδα Αμερικανών επιστημόνων.

> ΕΓΩ ::
14 Νοεμβρίου 2016

Κάπου στην ηλικία των 30 το μυαλό αρχίζει να κατεβάζει ταχύτητα, η συγκέντρωσή σου αρχίζει να κάνει διαλείμματα και η μνήμη σου φαίνεται να ξεθωριάζει.  Ευτυχώς για εσένα, οι νευροεπιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί και διασκεδαστικοί τρόποι να κρατήσεις τη σκέψη σου φρέσκια και ακονισμένη. Διάβασε παρακάτω και δες τι προτείνουν:

1. Βάλε μουσική. Τζαζ, κλασική, post-rock και γενικά σύνθετα μουσικά ακούσματα που αυξάνουν την ικανότητα του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται και να επιλύει πολύπλοκα προβλήματα λογικής και μαθηματικών.

2. Βγες έξω επιτέλους. Αλλά κάνε το για το μυαλό σου. Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, οι άνθρωποι που είναι επαγγελματικά ενεργοί, κάνουν εθελοντική εργασία, έχουν φίλους και σύντροφο έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους να διατηρήσουν την πνευματική διαύγεια και ζωντάνια τους σε βάθος χρόνου.

3. Πρόσεξε τον κορμί σου. Ο καλός ύπνος,  η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και το φυσιολογικό βάρος αποτελούν τους σωματοφύλακες της μνήμης σου, σύμφωνα με τους αμερικανούς επιστήμονες.

4. Πες τα απ’ έξω. Προσπάθησε να αποστηθίζεις κάτι καινούριο (έναν αριθμό τηλεφώνου, μια διεύθυνση, τη στροφή από ένα ποίημα, τη λίστα για τα ψώνια, κ.τ.λ.) κάθε μέρα και θα  δεις τη μνήμη σου να δυναμώνει.

5. Βρες ένα νέο χόμπι. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών, τα μαθήματα ζωγραφικής και χορού και η κηπουρική φαίνεται πως βάζουν το μυαλό σου σε πλήρη λειτουργία με αποτέλεσμα να ενισχύουν την υγεία των νευρώνων σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!