Skip to main content

SINGLES

3 πράγματα που αποκαλύπτει για εσένα η σελίδα σου στο Facebook

Το περιεχόμενό της σκιαγραφεί την προσωπικότητά σου, υποστηρίζει νέα έρευνα.


Φύλλις Νικολάου

Είμαστε βέβαιοι ότι το Facebook feed σου τα έχει όλα: από σχόλια φίλων και γνωστών σου για την πολιτική κατάσταση της χώρας μέχρι δηλώσεις έρωτα, μίσους και πάθους. Και είμαστε επίσης βέβαιες ότι πολλές φορές έχεις βγάλει συμπεράσματα για αυτούς τους φίλους σου απλά και μόνο κρίνοντας από αυτά που επιλέγουν να μοιράζονται στο Facebook ή ακόμα και από τα event στα οποία δηλώνουν ότι θα παραστούν.

Αυτό επιχείρησε να κάνει και πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Individual Differences και η οποία ανέλυσε τη σχέση ανάμεσα στις αναρτήσεις των συμμετεχόντων σε αυτή και την προσωπικότητά τους. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η σελίδα μας στο Facebook αποτελεί καθρέφτη του χαρακτήρα μας. Συγκεκριμένα:

1. Τα άτομα που συνηθίζουν να μοιράζονται με εξαντλητική λεπτομέρεια κάθε στιγμή της ζωής τους είναι εκείνα που έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερη ανάγκη για προσοχή. Επιπλέον, είναι πιο εξωστρεφή από εκείνα που δεν χρησιμοποιούν το μέσο τόσο συχνά.

2. Τα άτομα που μοιράζονται με τους φίλους τους τα καθημερινά –μικρά ή μεγάλα- επιτεύγματά τους (από το πόσα χιλιόμετρα έτρεξαν σήμερα και την πρόσφατη προαγωγή τους μέχρι το το πόσο πολύ και «σκληρά» συνηθίζουν να παρτάρουν) έχουν τάσεις ναρκισσιμού.

3. Τα άτομα που αναζητούν για νέες προκλήσεις και περιπέτειες στη ζωή και την καθημερινότητά τους και είναι πιο «ανοιχτά» στην διαφορετικότητα είναι πιο πιθανό να μπουν στη διαδικασία να ανοίξουν δημόσιο διάλογο στο Facebook για θέματα εγκεφαλικής και κοινωνικής φύσης, όπως η τέχνη, η πολιτική και ο ρατσισμός.

Η επικεφαλής της έρευνας Tara Marshall,  τονίζει ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας είναι περιορισμένης ισχύος. Ωστόσο, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε -στοχευμένα ή μη- κομμάτια της προσωπικότητάς μας».

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.