Να γιατί πρέπει να κάνεις ένα ταξιδάκι αυτές τις γιορτές - AllYou.gr

Search

Να γιατί πρέπει να κάνεις ένα ταξιδάκι αυτές τις γιορτές

Μέχρι και 8 εβδομάδες ευφορίας μπορεί να σου προκαλέσει ο σχεδιασμός έστω και μίας σύντομης απόδρασης, υποστηρίζουν Αμερικανοί ειδικοί.

> ΕΓΩ ::
28 Δεκεμβρίου 2016

Μπορεί να μην έχεις καμία απολύτως όρεξη να «ξεκουνήσεις» από το σπίτι σου αυτές τις γιορτές, τα συμπεράσματα όμως αφορούν στις μέρες που περνάμε εκτός γραφείου, τώρα αρχίζουν να βγαίνουν. Τι προκύπτει λοιπόν από αυτά; Ότι οι διακοπές μας κάνουν περισσότερο χαρούμενους από την αγορά οποιοδήποτε υλικού αντικειμένου.

 Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ στις ΗΠΑ. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο U.S. Journal of Personality and Social Psychology αναφέρει ότι οι εμπειρίες των διακοπών προκαλούν στους ανθρώπους μεγαλύτερη χαρά γιατί είναι πιο προσωπικές και εξατομικευμένες και έτσι δεν μπορούν να συγκριθούν με τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων.

Για να ξεπεράσεις τη μελαγχολία των γιορτών, προσπάθησε  να εκμετταλευτείς την ευτυχή συγκυρία της χριστουγεννιάτικης άδειάς σου και να προγραμματίσεις την επόμενη –έστω και σύντομη- εξόρμησή σου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!