Μία σέλφι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα - AllYou.gr

Search

Μία σέλφι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Αυτοφωτογραφίσου, κάνει καλό.

> ΕΓΩ ::
14 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Σίγουρα ανεβάζει τον αριθμό των followers και αυξάνει τα like. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα θετικά του να βγάζεις σέλφι και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Το ξέρω, έχεις πάθει σοκ, καθώς όλοι σου λένε ότι είσαι ψώνιο αφού βγάζεις συνεχώς τον εαυτό σου φωτογραφίες και τις ανεβάζεις στα σόσιαλ μίντια. 

Εάν είσαι ψώνιο ή όχι, το ξέρεις από μόνη σου. Εγώ θα σου πω τι λένε σχετικά οι ειδικοί. Και τα νέα είναι μάλλον καλά για σένα και την αυτοπεποίθησή σου.

Σύμφωνα με έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychology of Well- being, το να βγάζεις selfie σε καθημερινή βάση μπορεί να σε κάνει πιο χαρούμενη και περισσότερο ευτυχισμένη. Μάλιστα, μάλιστα, καλά διάβασες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 41 άτομα, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Όλοι οι συμμετέχοντες κατέβασαν μία εφαρμογή έτσι ώστε να παρακολουθούν τη διάθεσή τους.

Κατόπιν η κάθε ομάδα ανέλαβε από μία «αποστολή»: 
- Η πρώτη ομάδα για 4 εβδομάδες έπρεπε να βγάζει μία χαμογελαστή selfie. 
- Η δεύτερη ομάδα έπρεπε να βγάζει φωτογραφίες που να την κάνουν να νιώθει χαρούμενη. 
- Η τρίτη ομάδα κλήθηκε να βγάζει φωτογραφίες που θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον άλλον να χαμογελάσει.

Και πού κατέληξαν μετά από έναν μήνα; Και οι τρεις ομάδες είχαν αυξήσει τα επίπεδα χαράς ενώ είχαν ενισχυθεί επίσης η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητά τους.

Εγώ τώρα δεν έχω καταλάβει εάν βγάζοντας μια σέλφι νιώθεις μετά ωραία γιατί βλέπεις την ανταπόκριση των διαδικτυακών σου φίλων ή από την αρχή ένιωθες καλά με τον εαυτό σου. Γιατί εγώ όταν έχω τις μαύρες μου ούτε καν ανοίγω το κινητό, όχι να με βγάλω και φωτογραφία. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!