Όχι, δεν είναι ιδέα σου: τα Χριστούγεννα αρχίζουν κάθε χρόνο και νωρίτερα! - AllYou.gr

Search

Όχι, δεν είναι ιδέα σου: τα Χριστούγεννα αρχίζουν κάθε χρόνο και νωρίτερα!

Το επιβεβαιώνει και μια έρευνα.

> ΕΓΩ ::
15 Νοεμβρίου 2014

Πλέον αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα από τα μέσα Αυγούστου -δηλαδή τρεις μήνες νωρίτερα από ό,τι το 2007- σύμφωνα με μια μελέτη της βρετανικής Βασιλικής Στατιστικής Εταιρείας η οποία βασίστηκε στη διαδικτυακή αναζήτηση όρων όπως "Άγιος Βασίλης", "ξωτικό" και "δώρα". Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συμβαίνει στον αγγλόφωνο κόσμο...

Πιο συγκεκριμένα ο αναλυτής Νέιθαν Κάνινγκχαμ, αφού μελέτησε τις αναζητήσεις μας των τελευταίων έξι χρόνων στην Google, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 2007 η ημερομηνία στην οποία αρχίζαμε να πληκτρολογούμε λέξεις σχετικές με τα Χριστούγεννα ήταν η 11η Νοεμβρίου, αλλά μέχρι το 2012 είχε μετατοπιστεί πολύ νωρίτερα: στις 19 Αυγούστου! Στις 19 Αυγούστου αρχίσαμε τις χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές αναζητήσεις και το 2013, αλλά φέτος, το 2014, καταφέραμε να συγκρατηθούμε μέχρι... τις 25 του ίδιου μήνα.

"Παρόλο που αυτές οι ημερομηνίες φαίνονται παράλογα πρώιμες, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι σηματοδοτούν το πότε αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα, όχι την έναρξη της ίδιας της εορταστικής περιόδου", διευκρινίζει, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ο Κάνινγκχαμ. Έτσι όπως πάει, ίσως δούμε σύντομα τον Άγιο Βασίλη στην παραλία, όπως στην Αυστραλία. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!