Αισιοδοξία ίσον καλύτερη υγεία! - AllYou.gr

Search

Αισιοδοξία ίσον καλύτερη υγεία!

Η θετική σκέψη ενισχύει και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

> ΕΓΩ ::
08 Αυγούστου 2014

Δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να σε πείσουμε ότι η αισιοδοξία ευνοεί την ψυχική διάθεσή σου. Το ήξερες όμως ότι ωφελεί και τη σωματική υγεία σου; Σύμφωνα με μια ολλανδική έρευνα, οι αισιόδοξοι έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό. Κάποιες μελέτες, επίσης, έχουν δείξει ότι ακόμη και οι ασθενείς με καρκίνο που σκέφτονται θετικά έχουν καλύτερους δείκτες επιβίωσης. 

Στην πράξη:

-Εκπαίδευσε τον εαυτό σου στην αισιοδοξία. Θα σε βοηθήσει και η πιο χαλαρή ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Προσπάθησε να καταρρίψεις με ένα λογικό επιχείρημα κάθε αρνητική σκέψη που περνάει από το μυαλό σου. Η λεγόμενη καταστροφολογία συνδέεται με το φαινόμενο της «αυτοεκπληρούμενης προφητείας». Αν, για παράδειγμα, φαντάζεσαι διαρκώς ότι πάσχεις από κάποια σοβαρή ασθένεια, στο τέλος μπορεί όντως να νοσήσεις.

-Αντιμετώπισε άμεσα κάθε πρόβλημα που σε κάνει να βλέπεις το μέλλον σκοτεινό. Αν, π.χ, πιστεύεις ότι τα περιττά κιλά ρίχνουν την αυτοπεποίθησή σου και σε δυσκολεύουν στις καθημερινές συναναστροφές σου, βάλε το κολύμπι στο πρόγραμμά σου και πάρε απόφαση, από Σεπτέμβριο, να επισκεφτείς διατροφολόγο.

-Δυσκολεύεσαι να "τιθασεύσεις" μόνη τις αρνητικές σκέψεις σου; Εξέτασε την επιλογή της ψυχοθεραπείας. Μέσω αυτής θα καταφέρεις, σταδιακά, να εντοπίσεις τις πηγές της απαισιοδοξίας σου και να δεις τη ζωή διαφορετικά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!