Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: 4 λόγοι για να την "γιορτάσεις" μαζί μας - AllYou.gr

Search

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: 4 λόγοι για να την "γιορτάσεις" μαζί μας

Κάνε την αρχή, σήμερα!

> ΕΓΩ ::
27 Μαρτίου 2015

Άλλοτε με το σύντροφο, άλλοτε με την κολλητή, άλλοτε με την μαμά μας και άλλοτε μεταξύ μας, για εμάς, την ομάδα του allyou.gr, το θέατρο είναι αναμφισβήτητα μία από τις αγαπημένες μας απολαύσεις, στην οποία... υποκύπτουμε (πολύ) συχνά. Πιθανότατα δε, να το έχεις ήδη καταλάβει κι εσύ, αν συνυπολογίσεις τους εκατοντάδες διαγωνισμούς με θεατρικές προσκλήσεις που κατά καιρούς έχουμε φιλοξενήσει στο allyou. 

Κι αν νομίζεις ότι η εμμονή μας με το θέατρο είναι ζήτημα... αυστηρά επαγγελματικό (βλ. συνεντεύξεις, κριτικές κ.λπ.), θα σε διαψεύσουμε. Για μας, το θέατρο είναι πολλά περισσότερα. Σήμερα, λοιπόν, και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου, αποφασίσαμε να σου παρουσιάσουμε όλους τους λόγους που μας κάνουν να το λατρεύουμε, ελπίζοντας να σε βάλουμε -έστω και λίγο- στο δικό μας mood. Έτοιμη, λοιπόν; Ανεβάζουμε αυλαία: 

1. Μας φέρνει πιο κοντά: Και όχι μόνο γιατί περνάμε περισσότερο χρόνο με τους... συνδαιτυμόνες μας, αλλά και γιατί μία θεατρική παράσταση μάς δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον τρόπο σκέψης και -επομένως- ένα μέρος της προσωπικότητάς τους. 

2. "Ανοίγει" το μυαλό μας: Σε άλλες εποχές, σε άλλες πολιτείες, ακόμα και σε... άλλους κόσμους, το θέατρο έχει τη μαγική ικανότητα να μας πηγαίνει... αλλού. Τα σκηνικά, τα κουστούμια, η ατμόσφαιρα, οι ερμηνείες ή ακόμα και τίποτα απ' όλα αυτά, παρά μόνο η αίθουσα του, μάς ταξιδεύει άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε σε μία άλλη "διάσταση' του σήμερα.  

3. Μας δίνει τροφή για σκέψη: Είτε πρόκειται για μία "χαλαρή" κωμωδία, είτε για ένα "βαρύγδουπο" δράμα, κάθε θεατρική παράσταση έχεις κάτι να μας πει. Άλλοτε να μας προβληματίσει, άλλοτε να μας περάσει μηνύματα, άλλοτε απλώς να μας κάνει να δούμε την ζωή (έστω και στιγμιαία) πιο ανάλαφρα. 

4. ... αλλά και για συζήτηση: Άλλοτε συμφωνούμε και άλλοτε διαφωνούμε (μέχρι... τσακωμού!), αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Το σημαντικό είναι ότι κάθε θεατρική παράσταση μάς δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουμε μία συζήτηση, να εκφράσουμε ανοιχτά τις απόψεις μας και να προβληματιστούμε δημιουργικά.

Έλα μαζί μας! Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, τα Αθηναϊκά Θέατρα προσφέρουν μέρος των εισπράξεων από τις παραστάσεις των θεάτρων Παλλάς (Ο κύκλος με την κιμωλία, 20:15), Αλίκη (Ντόλλυ η προξενήτρα, 21:00), Μικρό Παλλάς (Πράματα και Θάματα, 21:00), Λαμπέτη (Άντρες έτοιμοι για όλα, 21:00) και Εμπορικόν (Ο γυάλινος κόσμος, 21:00) στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με σκοπό την στήριξη και την ενίσχυση των ηθοποιών σε ανάγκη.

Εμείς θα είμαστε, φυσικά, εκεί! Εσύ; Ακολούθησε το allyou στο Instagram!