Τα 4 στάδια της ευτυχίας - AllYou.gr

Search

Τα 4 στάδια της ευτυχίας

Εσύ, σε ποιο είσαι;

> ΕΓΩ ::
01 Απριλίου 2015

Τι μας κάνει ευτυχισμένους; Σύμφωνα με τους ειδικούς η ενασχόληση με μια δουλειά που αγαπάμε, η επικοινωνία με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα αλλά και η αποφυγή τοξικών σχέσεων και συμπεριφορών μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αναπάντεχα γεγονότα χαλάνε την ψυχολογία μας ή όταν δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε μια ισορροπημένη καθημερινότητα;

1. Δεν χρειάζεται να έχεις πολλές επιλογές: Σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου Barry Scwartz, οι άνθρωποι που έχουν ελάχιστες επιλογές είναι πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά πράγματα. Αυτό συμβαίνει γιατί παίρνετε μια απόφαση πολύ πιο γρήγορα αλλά δεν χάνετε χρόνο αναλύοντας ξεχωριστά την κάθε διαφορετική επιλογή που έχετε.

2. Μην είσαι τελειομανής: Εάν θέλεις να είσαι τέλεια σε όλα – να έχεις την τέλεια δουλειά, τον τέλειο σύντροφο και το τέλειο χτένισμα, δεν βλέπεις όλα όσα έχεις αποκτήσει στη ζωή σου ούτε μπορείς να τα απολαύσεις.

3.Κυνήγησε την εμπειρία: Προσπάθησε να κάνεις πράγματα που θα σας ευχαριστήσουν ως εμπειρία. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να αγοράσεις ένα δώρο στον εαυτό σου, είναι προτιμότερο να κάνεις ένα ταξίδι ή να κλείσεις ένα ραντεβού για μασάζ, παρά να αγοράσεις ένα καινούριο φόρεμα.

4. Να είσαι χαρούμενη με την επιτυχία των άλλων: Η θετική σκέψη και ο ενθουσιασμός για την επιτυχία των άλλων, όχι μόνο σε αποτρέπει από το να εκδηλώσεις αρνητικά συναισθήματα, αλλά σε βοηθά να αποκτήσεις ουσιαστικές σχέσεις με τους φίλους σου που με τη σειρά τους θα ενθουσιαστούν κι εκείνοι με τα δικά σου κατορθώματα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!