4 τρόποι να τον απορρίψεις χωρίς να τον στεναχωρήσεις - AllYou.gr

Search

4 τρόποι να τον απορρίψεις χωρίς να τον στεναχωρήσεις

Γίνεται; Nαι, γίνεται...

> ΕΓΩ ::
22 Απριλίου 2015

Αν κάποιος φίλος, συνάδελφος ή γνωστός σε πολιορκεί ερωτικά αλλά εσύ δε νιώθεις το ίδιο, μπορεί να αισθάνεσαι άβολα να τον απορρίψεις. Είτε πρόκειται για έναν φίλο που τον ξέρεις χρόνια, είτε για ένα άτομο από το φιλικό σου περιβάλλον, είναι πιθανό να φοβάσαι ότι θα νιώθετε αμήχανα όταν συναντιέστε. Από την άλλη όμως, δεν μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου να ενδώσει σε κάποιον που δεν σου αρέσει, μόνο και μόνο για να το κάνεις πιο εύκολο. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να πεις το «όχι» χωρίς να γίνει η (υπερβολικά) κακιά της υπόθεσης.

1. Αξιολόγησε τη σχέση. Πριν αρνηθείς να βγεις ραντεβού μαζί του, κάνε ένα βήμα πίσω κι εξέτασε την κατάσταση. Αν είσαι 50/50, σκέψου μήπως πρέπει να δώσεις μία ευκαιρία, γιατί ποτέ δεν ξέρεις από που μπορεί να ξεκινήσει μια σχέση. Ρώτα τον εαυτό σου αν θα μπορούσες να δεις αυτό το άτομο ερωτικά κι αν είναι ο τύπος που ψάχνεις.

2. Μην χρονοτριβείς. Δεν είναι ευγενικό να καθυστερείς να απαντήσεις σε κάποιον και είναι ακόμα μεγαλύτερη αγένεια όταν είναι φίλος σου. Όποια κι αν είναι η απάντησή σου, οφείλεις να τη δώσεις άμεσα και να μην τον κάνεις να σε περιμένει για μέρες. Έτσι δείχνεις ότι σέβεσαι τα συναίσθήματά του.

3. Διάλεξε το σωστό μέσο επικοινωνίας. Αν πρόκειται για κάποιο φίλο που σου έστειλε μήνυμα στο κινητό, μπορεί να του απαντήσεις ανάλογα. Αν όμως πρόκειται για ένα συνάδελφο που σου έκανε μία πρόταση, μη στείλεις email σε καμία περίπτωση. Βρες το κουράγιο να τον αντιμετωπίσεις από κοντά, όποια κι αν είναι η απάντησή σου. Θα το εκτιμήσει σίγουρα και θα σε γλιτώσει από την αμηχανία να τον συναντήσεις λίγο μετά αφότου τον απέρριψες με ένα email ή μήνυμα.

4. Έχε την κατάλληλη συμπεριφορά μετά την απόρριψη. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα δεχτεί την αρνητική απάντησή σου με χαρά και θα νιώθει κάπως πεσμένος. Προσπάθησε να διατηρήσεις μία φιλική στάση χωρίς υπερβολές, αφού αυτό θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα και μπορεί να νιώσει ότι τον λυπάσαι. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζουν, οπότε φέρσου φιλικά, με την ελπίδα ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!