Από ΑΥΤΟ πάσχει το 10% των παιδιών στη Μεγάλη Βρετανία - AllYou.gr

Search

Από ΑΥΤΟ πάσχει το 10% των παιδιών στη Μεγάλη Βρετανία

Μήπως συμβαίνει το ίδιο και στη χώρα μας; 

> ΠΑΙΔΙ ::
09 Ιανουαρίου 2016
Συντάκτης : Αναστασία Τουρούτογλου

Nέα δεδομένα στη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν ότι χιλιάδες παιδιά  αντιμετωπίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, στρες και άγχους, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να λαμβάνουν ακόμα θεραπεία σε αυτό το πολύ νεαρό στάδιο της ζωής τους.

Ποσοστό περίπου 10% των παιδιών σχολικής ηλικίας έχει εκδηλώσει συμπτώματα ψυχικής νόσου. Παράλληλα, ο αριθμός των νεαρών ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για σοβαρότερα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι ανησυχητικός.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αιτία είναι το «τοξικό περιβάλλον» του διαδικτύου, το οποίο πυροδοτεί τον εκφοβισμό, καθώς και άλλες πιέσεις της σύγχρονης ζωής, οι οποίες καλλιεργούν το άγχος.

Συνολικά 4.391 παιδιά ηλικίας 10 ετών και κάτω έχουν λάβει θεραπεία για την κατάθλιψη, το άγχος ή το στρες την τελευταία πενταετία σε δύο από τα μεγαλύτερα Κέντρα Ψυχικής Υγείας της Βρετανίας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι επιπλέον λόγοι είναι η αυστηρή αξιολόγηση στο σχολικό περιβάλλον, ο εκφοβισμός, ο καταναλωτισμός και οι πιέσεις για την καλή εικόνα σώματος, οι οποίοι ασκούν στα παιδιά τεράστιες πιέσεις.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!