Θέλεις να μάθεις αν το παιδί σου πάσχει από υπερκινητικότητα; ΑΥΤΟ μπορεί να σου το αποκαλύψει - AllYou.gr

Search

Θέλεις να μάθεις αν το παιδί σου πάσχει από υπερκινητικότητα; ΑΥΤΟ μπορεί να σου το αποκαλύψει

Μία "ολόφρεσκη" τεχνική! 

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Ιανουαρίου 2016

Μια νέα τεχνική απεικόνισης του εγκεφάλου φαίνεται πως θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους γιατρούς να κάνουν ακριβέστερη διάγνωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, υπολογίζοντας τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή της μαγνητικής απεικόνισης θα αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο για τη μέτρηση του σιδήρου ως ένδειξη του συνδρόμου, ώστε να λαμβάνονται πιο αποτελεσματικές αποφάσεις για την θεραπεία.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας χρησιμοποίησαν τη μαγνητική, ώστε να μετρήσουν τα επίπεδα σιδήρου σε 22 παιδιά και εφήβους με ΔΕΠΥ, καθώς και σε 27 υγιή άτομα.

Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανάλυση, ο σίδηρος είναι απαραίτητος ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να συνθέσει ντοπαμίνη. Τα φάρμακα που χορηγούνται στα άτομα με ΔΕΠΥ έχουν ακριβώς αυτό το στόχο κι έτσι η νέα τεχνική θα υποδεικνύει στους γιατρούς εάν ο ασθενής πρόκειται να δει θετικά αποτελέσματα από τη φαρμακευτική αγωγή.

Οι θεράποντες ιατροί θα εφαρμόζουν τη μη επεμβατική εξέταση ώστε να έχουν μια αξιόπιστη εικόνα για τα επίπεδα σιδήρου. Στη συνέχεια, θα μπορούν να αποφασίσουν εάν η φαρμακευτική αγωγή θα αποδειχθεί αποτελεσματική.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!