Θέλεις να αυξήσεις τις γλωσσικές ικανότητές του; Κάνε ΑΥΤΟ - AllYou.gr

Search

Θέλεις να αυξήσεις τις γλωσσικές ικανότητές του; Κάνε ΑΥΤΟ

Στο... Ωδείο ολοταχώς! 

> ΠΑΙΔΙ ::
21 Απριλίου 2016

Ψάχνεις ένα κίνητρο για να γράψεις το παιδί σου σε μαθήματα κιθάρας ή στην χορωδία; Τον ανακαλύψαμε! Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να το βοηθήσεις να αποκτήσει καλύτερες γλωσσικές ικανότητες, καθώς σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, τα παιδιά που έχουν "μουσικό αυτί" και "πιάνουν τον ρυθμό", έχουν και καλύτερη αντίδραση στους γλωσσικούς ήχους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η μουσική εκπαίδευση από την παιδική ηλικία μπορεί να έχει θετική επίδραση και σε άλλα πεδία, όπως η γλώσσα. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, ο ρυθμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της γλώσσας, άρα όσο πιο σωστά ανταποκρίνεται κανείς στον ρυθμό, τόσο βελτιώνει και τη γλωσσική δεξιότητά του.

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ειδικοί έκαναν ρυθμικά τεστ σε περισσότερους από 100 εφήβους, από τους οποίους ζητήθηκε να χτυπούν ρυθμικά τα δάχτυλά τους, ανάλογα με τους ήχους που άκουγαν. Η ρυθμική ακρίβεια των κινήσεών τους καταγραφόταν με ειδικό όργανο μέτρησης, ενώ σε επόμενη φάση καταγραφόταν μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος η δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων τους, έτσι ώστε να αξιολογηθεί η ικανότητα αντίδρασής τους στους ήχους της γλώσσας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσοι "έπιαναν" καλύτερα το ρυθμό, ήταν επίσης αυτοί που ο εγκέφαλός τους έδειχνε ανώτερες νευρωνικές αντιδράσεις στους ήχους της γλώσσας. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!