Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Αντηλιακό στα παιδιά: 5 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να προσέξεις 

Plus: ΑΥΤΑ είναι τα καλύτερα παιδικά αντηλιακά!  


Μαρία Μυλωνά

Έχετε ήδη ξεκινήσει τις πρώτες (οικογενειακές) βουτιές; Τέλεια! Ήξερες όμως ότι η χρήση αντηλιακού δεν είναι αρκετή για να προστατέψεις το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σου; Τι εννοούμε; Πώς δεν αρκεί να χρησιμοποιείς το ΣΩΣΤΟ αντηλιακό, πρέπει να το κάνεις και με τον σωστό τρόπο. 

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος, λοιπόν; ΑΥΤΟΣ! 

1. Εφάρμοσε το αντηλιακό πριν βγάλεις το παιδί στον ήλιο. Να θυμάσαι πως χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να δράσει.

2. Φρόντισε να επαναλαμβάνεις τακτικά την εφαρμογή αντηλιακού (σχεδόν κάθε μια ώρα). Κι αυτό γιατί τα παιδιά ιδρώνουν, μπαινοβγαίνουν στο νερό, παίζουν και κυλιούνται στην άμμο, με αποτέλεσμα να μην αρκεί η μια επάλειψη. 

3. Φόρεσέ του αντηλιακό ακόμα και όταν είναι κάτω από τη σκιά, καθώς η θάλασσα, η άμμος και τα βότσαλα, αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία.

4. Εφάρμοσε το αντηλιακό σε όλο το σώμα του παιδιού, ακόμα και στα σημεία που θεωρείς "ακίνδυνα", βλ. αυτιά, πατούσες. 

5. Μην παραλείπεις να του βάζεις αντηλιακό, ακόμα και όταν έχει συννεφιά.

Κι αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το ΣΩΣΤΟ αντηλιακό, σου δίνουμε την απάντηση. Για την ακρίβεια, όχι εμείς, αλλά η FREZYDERM, που μάς παρουσιάζει τη σειρά βρεφικών και παιδικών αντηλιακών της, ειδικά σχεδιασμένη για την ευαίσθητη επιδερμίδα τους. 

Τι περιλαμβάνει; 

Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος Baby Sun Care SPF 50 +, που περιέχει μόνο ανόργανα φίλτρα και είναι ιδανικό για τη βρεφική επιδερμίδα. Εμπλουτισμένο με Βιταμίνη Ε και Πανθενόλη, έχει δείκτη SPF προσεκτικά επιλεγμένο, ώστε να μην παρεμποδίζει τη σύνθεση της βιταμίνης D, απαραίτητη συνθήκη για την απορρόφηση και αποθήκευση ασβεστίου. Παράλληλα, θωρακίζει το DNA και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, ενώ είναι ανθεκτικό στο νερό για ασταμάτητη εξερεύνηση μέσα στη θάλασσα.

Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος εξειδικευμένο για νήπια, Infant Sun Care SPF 50 +, που προσφέρει αποτελεσματική πολύ υψηλή ηλιοπροστασία μόνο με ανόργανα φίλτρα. Δημιουργεί ένα αδιάβροχο φιλμ με γαλάζιο φυτικό χρώμα, που υποδεικνύει την ακριβή περιοχή εφαρμογής για σιγουριά. Παράλληλα, η εμπλουτισμένη του σύνθεση με χαμομήλι, αποτρέπει την αφυδάτωση και τους ερεθισμούς, ενώ απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λευκή ή γαλάζια χροιά.

Οι μικροί μας φίλοι, μεγαλύτερης ηλικίας, μπορούν να χρησιμοποιούν τα αντηλιακά γαλακτώματα προσώπου και σώματος με πολύ υψηλό δείκτη SPF, Kids Sun Care SPF 50 + και Kids Sun + Nip SPF 50 +, τα οποία εμποδίζουν τη μείωση της φυσικής άμυνας του δέρματος ενώ αντίθετα, προστατεύουν τα βλαστοκύτταρα, θωρακίζουν το DNA και ενισχύουν τους μηχανισμούς αυτοεπιδιόρθωσής της παιδικής επιδερμίδας.

Εάν θέλεις επιπλέον και αποτελεσματική ασφάλεια από τις επιθέσεις εντόμων, προτιμήστε το Kids Sun + Nip SPF 50 +, το οποίο χάρη στα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και πεύκου, που περιέχει, προφυλάσσει τα μικρά παιδιά από κάθε ενόχληση.

frezyderm750.jpg

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή