8 τρόποι για να πάνε κάτω τα φάρμακα - AllYou.gr

Search

8 τρόποι για να πάνε κάτω τα φάρμακα

Πως να κάνεις τη διαδικασία πιο εύκολη...

> ΠΑΙΔΙ ::
24 Ιανουαρίου 2017

Xειμώνας, ιώσεις, συνάχια, δυστυχώς είναι πολύ πιθανό το παιδί σας να πρέπει να πάρει κάποιο φάρμακο για να γίνει καλά. Πολλές φορές είναι μία ολόκληρη διαδικασία το να πάρει π.χ. ένα σιρόπι. Κλάματα, αντίδραση ή και άρνηση είναι πολύ συνηθισμένα, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες. Υπάρχουν όμως κάποια τρικ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, χωρίς να χρειαστεί «μία κουταλιά ζάχαρη» που έλεγε και η Μαίρη Πόπινς!

1. Χαμογελάστε

Να είστε χαλαρή και χαμογελαστή όταν ετοιμάζεστε να του δώσετε το φάρμακό του. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά διαισθάνονται τα αρνητικά συναισθήματα της μαμάς και την αρνητική στάση σώματος.

2. Κάντε το κόλπο της σύριγγας

Ειδικά στα μωρά, μπορείτε να τα γλυτώσετε από την άσχημη γεύση που έχουν πολλά φάρμακα χρησιμοποιώντας σύριγγα. Γλιστρήστε την στο μάγουλο προς το πίσω μέρος του στόματος για να πάει κατευθείαν κάτω το φάρμακο, πάντα με προσοχή!

3. Δώστε του επιλογές

Όσο είναι δυνατόν, δώστε στο παιδί τον «έλεγχο»: θα πάρει το φάρμακο πριν ή μετά το μπάνιο; Με μικρό ή μεγάλο κουτάλι; Με γεύση κεράσι ή φράουλα;

4. Σιρόπι on the rocks

Το ξέρατε ότι πολλά φάρμακα έχουν καλύτερη γεύση παγωμένα; Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας, αν μπορείτε να παγώσετε το φάρμακό του και σερβίρετε παγωμένο σιρόπι για το βήχα!

5. Λίγο ζέσταμα δεν βλάπτει

Τρίψτε στα χέρια σας και φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου το μπουκαλάκι με τις σταγόνες ματιού. Συχνά είναι δυσάρεστες οι παγωμένες σταγόνες στο ματάκι του παιδιού.

6. Να κάνουμε το γιατρό;

Αφήστε το παιδί σας να κάνει ότι δίνει σε ένα κουκλάκι του το φάρμακο πριν το δώσετε στο ίδιο.

7. Ας είμαστε ειλικρινείς

Μην πείτε ψέματα ότι το χάπι ή το σιρόπι θα είναι πολύ ωραίο στη γεύση όταν ξέρετε ότι δεν είναι. Αντίθετα, προσπαθήστε να εξηγήσετε στο παιδί ότι πρέπει να το πάρει για να νιώσει καλύτερα.

8. Γιατρέ βοήθεια!

Ρωτήστε το γιατρό σας αν υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε σιρόπι ή χάπι, ανάλογα με το τι προτιμάει το παιδί σας, ή αν υπάρχει η δυνατότητα να πάρει κάποιο φάρμακο που να έχει γεύση που του αρέσει.

Καλή επιτυχία και περαστικά!

Πηγή: childit.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!