Θα γίνει το παιδί σου παχύσαρκο;  - AllYou.gr

Search

Θα γίνει το παιδί σου παχύσαρκο; 

Υπάρχει τρόπος να το μάθεις, από όταν είναι μωρό κιόλας.

> ΠΑΙΔΙ ::
28 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εάν έχεις αποκτήσει μωράκι και σε απασχολεί το ότι οι δείκτες παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται στη χώρα μας, μάθε ότι μπορείς να βεβαιωθείς ακόμα κι αν είναι μόλις 6 μηνών. 

Μια μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων στο Σινσινάτι, κατέληξε στο ότι η μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) του παιδιού από την ηλικία των 6 μηνών, μπορεί να προειδοποιήσει γονείς και παιδιάτρους για ενδεχόμενη τάση παχυσαρκίας. 

Αυτή η μελέτη είναι μάλιστα η πρώτη που δείχνει ότι η αύξηση του σωματικού βάρους σε βρεφική ηλικία διαφέρει σε όσα παιδιά παρουσιάζουν αργότερα παχυσαρκία.

“Βρήκαμε σε αυτή τη μελέτη ότι τα πρότυπα ανάπτυξης διαφέρουν σε ηλικία 6 μηνών στα παιδιά που γίνονται σοβαρά παχύσαρκα”, σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, δρ. Allison Smego, του τμήματος Ενδοκρινολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι.

Η γιατρός ανέφερε ότι συνιστάται στους παιδιάτρους να αρχίσουν να παρακολουθούν τον ΔΜΣ των παιδιών από την ηλικία των 6 μηνών και μετά, καθώς όταν ο ΔΜΣ υπερβαίνει το 85ο εκατοστημόριο σε ηλικία 6, 12, και 18 μηνών, τότε το παιδί διατρέχει κίνδυνο για πρώιμη παχυσαρκία.

Αυτή η μελέτη δίνει την ευκαιρία τόσο σε ειδικούς όσο και σε μας τους γονείς να «διαγνώσουμε» και να προβλέψουμε την παχυσαρκία, ώστε να την προλάβουμε. Γιατί δεν είναι μόνο η εμφάνιση ενός παιδιού, είναι και οι σοβαρές παθήσεις που θα το κάνουν να μην μπορεί να χαρεί τη ζωή του. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!