Skip to main content

SEX

Υψηλότερα εισοδήματα, λιγότερο σεξ; 

Το χρήμα δεν φέρνει… το σεξ, αποκαλύπτει νέα έρευνα. 


Μαρία Μυλωνά

Όταν κανείς έχει υψηλές απολαβές από την εργασία του, μπορεί να αποκτήσει πολλά και μεγάλα σπίτια, μοναδικά αυτοκίνητα, να κάνει καταπληκτικές διακοπές, αλλά δεν έχει καλή ερωτική ζωή, επισημαίνεται σε μια νέα έρευνα! 

Μόλις το 4% των ατόμων με υψηλά εισοδήματα κάνει σεξ καθημερινά, ποσοστό που τριπλασιάζεται όμως για εκείνους με μικρές οικονομικές απολαβές

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πως, το 1/3 των ανθρώπων οι οποίοι κερδίζουν περισσότερα από 61000 ευρώ το χρόνο, κάνει σεξ μόνο μια φορά την εβδομάδα, ενώ αντίθετα, μόλις το 17% εκείνων που κερδίζουν λιγότερα από 18000 ευρώ κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα. Το 54% των ατόμων με μέσους μισθούς (από 20000 έως 40000 ευρώ) κάνουν έρωτα πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα, ενώ για τους ανθρώπους με μεγαλύτερες απολαβές, το ποσοστό αυτό μειώνεται και φθάνει στο 44%

Τα αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη, μια και το 20% των χαμηλόμισθων ισχυρίζεται ότι, εάν βαθμολογούσε τη σεξουαλική του ορμή με άριστα το δέκα, θα έβαζε 10 (!), ενώ μόνο το 10% των υψηλόμισθων ανθρώπων αξιολογεί εαυτό με τον ίδιο βαθμό. 

Ωστόσο, ενώ οι καλά αμειβόμενοι τείνουν να έχουν λιγότερο σεξ, φαίνεται να είναι πιο τολμηροί όταν πρόκειται για ζητήματα του «κρεβατιού». Περίπου το 45% εξ αυτών έχουν δοκιμάσει –έστω και μία φορά- ένα τρίο, με το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα που κερδίζουν λιγότερα χρήματα να κυμαίνεται γύρω στο 19%.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας διεξαγωγής της έρευνας είπε: "Τα άτομα που απολαμβάνουν υψηλά εισοδήματα, γενικά τείνουν να εργάζονται περισσότερες ώρες ή να διαθέτουν πιο πολύ από το χρόνο τους σκεφτόμενοι τη σταδιοδρομίας τους, με αποτέλεσμα να κάνουν λιγότερο έρωτα σε τακτική βάση. Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει επίσης ότι, δίνουν λιγότερη σημασία στη διατήρηση μιας σχέσης, γεγονός που εξηγεί και γιατί έχουν περισσότερα one-night stands, μια και αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για διασκέδαση χωρίς δεσμεύσεις". 

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της