Νέα ελληνική έρευνα αποκαλύπτει: Η κρίση κάνει καλό στο... σεξ - AllYou.gr

Search

Νέα ελληνική έρευνα αποκαλύπτει: Η κρίση κάνει καλό στο... σεξ

Παράδοξο αλλά - τουλάχιστον - ελπιδοφόρο!

> SEX ::
04 Ιανουαρίου 2016

Με τα μούτρα στο σεξ φαίνεται να έχουν πέσει οι Έλληνες προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση, σύμφωνα το αποτέλεσμα μίας νέας δημοσκόπησης.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι άντρες κάθε ηλικίας στη χώρα μας κάνουν τον τελευταίο καιρό έως και 35% περισσότερο σεξ, αντί για λιγότερο που ήταν το αναμενόμενο.

Η σχετική έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 600 άνδρες, ηλικίας 25 έως 64 ετών, από ερευνητές του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Οι νεαροί άνδρες (ηλικίες 18 έως 34 ετών) που έχουν πληγεί περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης ανέφεραν πως το τελευταίο τετράμηνο έχουν αυξήσει κατά 35% τη συχνότητα των ερωτικών επαφών τους.

Το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις ηλικίες 35-54 ετών είναι 30% και στις ηλικίες άνω των 54 ετών φτάνει το 27%.

Οι ειδικοί του Ινστιτούτου λένε ότι τα ευρήματα αυτά μπορούν να ερμηνευθούν από βιολογικής και από κοινωνικής πλευράς. Η βιολογική διάσταση είναι ότι σε καταστάσεις έντονου στρες, παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό ευφορικές ουσίες ως αντίδοτο της κατάθλιψης, οι οποίες αυξάνουν και την σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!