Πόσο... συμβατοί είστε; - AllYou.gr

Search

Πόσο... συμβατοί είστε;

Τι είναι αυτό που καθορίζει αν ένα ζευγάρι είναι συμβατό στο σεξ; Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει…  

> SEX ::
29 Αυγούστου 2014

Αν και η ανεβασμένη λίμπιντο φαίνεται πως κρατά άσβεστο το πάθος μεταξύ των ζευγαριών, το μυστικό της μακρόχρονης σεξουαλικής ικανοποίησης είναι άλλο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin είχε σαν στόχο να εξερευνήσει πώς οι όμοιες σεξουαλικές προτιμήσεις ή οι φαινομενικά αταίριαστες και συμπληρωματικές ερωτικές προτιμήσεις επηρεάζουν την ερωτική συμβατότητα και την ικανοποίηση των ζευγαριών.

Παράδειγμα όμοιων σεξουαλικών προτιμήσεων είναι η απόλαυση από το στοματικό σεξ ή η επιθυμία για επιβολή στο σεξ, ενώ παράδειγμα συμπληρωματικών προτιμήσεων αποτελεί η επιθυμία του ενός συντρόφου για επιβολή και του άλλου για “υποταγή”.

Στη μελέτη συμμετείχαν 304 ζευγάρια ηλικίας 18 έως 65 ετών. Ορισμένα από τα ζευγάρια ήταν μαζί μόλις ένα μήνα, ενώ άλλα ήταν παντρεμένα για περισσότερο από 30 χρόνια. Με βάση τον εγκεκριμένο δείκτη Sexual Activity Inventory, τα ζευγάρια απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, καθώς και θετικές ή αρνητικές πτυχές της σεξουαλικής τους ζωής. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ερωτήθηκαν επίσης ποιες ήταν οι σεξουαλικές προτιμήσεις του συντρόφου τους. Στη συνέχεια, τα ζευγάρια έπρεπε να αξιολογήσουν τα επίπεδα της σεξουαλικής ικανοποίησης από τη σχέση τους.

Οι επακόλουθες αναλύσεις έδειξαν ότι οι συμπληρωματικές σεξουαλικές προτιμήσεις συσχετίζονται μακροπρόθεσμα με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ. Αν και παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει πως αναζητούμε ένα σύντροφο που μας μοιάζει προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ευτυχισμένο μέλλον στη σχέση, φαίνεται πως στο σεξ τα ετερώνυμα έλκονται.

Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης πως το βάρος όσον αφορά τη σεξουαλική χημεία πέφτει κυρίως στον άνδρα. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων κατέδειξαν πως όταν ο άνδρας είναι σε θέση να προβλέψει τι αρέσει στη σύντροφό του στο σεξ είναι πιο πιθανό και οι δύο σύντροφοι να είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.