Πόσο... συμβατοί είστε; - AllYou.gr

Search

Πόσο... συμβατοί είστε;

Τι είναι αυτό που καθορίζει αν ένα ζευγάρι είναι συμβατό στο σεξ; Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει…  

> SEX ::
29 Αυγούστου 2014

Αν και η ανεβασμένη λίμπιντο φαίνεται πως κρατά άσβεστο το πάθος μεταξύ των ζευγαριών, το μυστικό της μακρόχρονης σεξουαλικής ικανοποίησης είναι άλλο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin είχε σαν στόχο να εξερευνήσει πώς οι όμοιες σεξουαλικές προτιμήσεις ή οι φαινομενικά αταίριαστες και συμπληρωματικές ερωτικές προτιμήσεις επηρεάζουν την ερωτική συμβατότητα και την ικανοποίηση των ζευγαριών.

Παράδειγμα όμοιων σεξουαλικών προτιμήσεων είναι η απόλαυση από το στοματικό σεξ ή η επιθυμία για επιβολή στο σεξ, ενώ παράδειγμα συμπληρωματικών προτιμήσεων αποτελεί η επιθυμία του ενός συντρόφου για επιβολή και του άλλου για “υποταγή”.

Στη μελέτη συμμετείχαν 304 ζευγάρια ηλικίας 18 έως 65 ετών. Ορισμένα από τα ζευγάρια ήταν μαζί μόλις ένα μήνα, ενώ άλλα ήταν παντρεμένα για περισσότερο από 30 χρόνια. Με βάση τον εγκεκριμένο δείκτη Sexual Activity Inventory, τα ζευγάρια απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, καθώς και θετικές ή αρνητικές πτυχές της σεξουαλικής τους ζωής. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ερωτήθηκαν επίσης ποιες ήταν οι σεξουαλικές προτιμήσεις του συντρόφου τους. Στη συνέχεια, τα ζευγάρια έπρεπε να αξιολογήσουν τα επίπεδα της σεξουαλικής ικανοποίησης από τη σχέση τους.

Οι επακόλουθες αναλύσεις έδειξαν ότι οι συμπληρωματικές σεξουαλικές προτιμήσεις συσχετίζονται μακροπρόθεσμα με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ. Αν και παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει πως αναζητούμε ένα σύντροφο που μας μοιάζει προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ευτυχισμένο μέλλον στη σχέση, φαίνεται πως στο σεξ τα ετερώνυμα έλκονται.

Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης πως το βάρος όσον αφορά τη σεξουαλική χημεία πέφτει κυρίως στον άνδρα. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων κατέδειξαν πως όταν ο άνδρας είναι σε θέση να προβλέψει τι αρέσει στη σύντροφό του στο σεξ είναι πιο πιθανό και οι δύο σύντροφοι να είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.
ΠΑΙΔΙ

Πως να προστατεύσεις το παιδί σου από το bullying

Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός και πως αντιμετωπίζεται.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.