Υποστηρίζεις ότι έχεις κολπικό οργασμό; Σου έχουμε νέα! - AllYou.gr

Search

Υποστηρίζεις ότι έχεις κολπικό οργασμό; Σου έχουμε νέα!

Ο μύθος καταρρίπτεται!

> SEX ::
11 Οκτωβρίου 2014
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Το διαβάσαμε στο TheTOC

Σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική μελέτη, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί την «τελευταία λέξη» πάνω στο επίμαχο ζήτημα, δεν μπορεί να υπάρξει κολπικός οργασμός.

Η έρευνα πάντως δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτή ομόφωνα, καθώς οι «φίλοι» (και «φίλες») του κολπικού οργασμού επιμένουν στο δίκιο τους.

Το ερευνητικό ζεύγος των Βιντσέντζο και Γκουίλια Πούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας «Clinical Anatomy», σύμφωνα με το «New Scientist», αναφέρουν ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, που δεν υπάρχει -και δεν μπορεί να υπάρξει- κολπικός οργασμός.

Όπως επισημαίνουν ο ίδιος ο όρος «κολπικός» είναι λανθασμένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Ο σωστός όρος είναι γενικότερα «γυναικείος οργασμός» (κατ' αντιστοιχία του όρου «ανδρικός οργασμός») και συμβαίνει μόνο όταν ερεθιστεί η κλειτορίδα. «Ο ''κολπικός'' οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες, πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν τον γυναικείο οργασμό», υποστηρίζουν.

Διάβασε περισσότερα εδώ Ακολούθησε το allyou στο Instagram!