Μετά το σεξ σε παίρνουν τα κλάματα; Δεν είσαι η μόνη! - AllYou.gr

Search

Μετά το σεξ σε παίρνουν τα κλάματα; Δεν είσαι η μόνη!

Συμβαίνει στη μία από τις 3 γυναίκες. 

> SEX ::
21 Οκτωβρίου 2014

Σε κλάματα μπορεί να ξεσπάσει μία στις τρεις γυναίκες μετά το σεξ! Η θλίψη εμφανίζεται αμέσως μετά τον οργασμό και κρατά λίγα λεπτά, πριν επανέλθει και πάλι η καλή διάθεση. Έρευνα έδειξε ότι το ένα τρίτο των γυναικών έχουν βιώσει παρόμοια εμπειρία, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ανεξάρτητα μάλιστα του πόσο καλό ή όχι ήταν το σεξ.

Επιστήμονες από την Αυστραλία αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα ώστε να ανακαλύψουν πόσες είναι οι γυναίκες που παρουσιάζουν μελαγχολική συμπεριφορά μετά τις σεξουαλικές τους επαφές. Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας από το Κουίνσλαντ σε συνεργασία με Αμερικανούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διεξήγαγαν σχετική μελέτη με τη βοήθεια διακοσίων νεαρών γυναικών.

Από τις συμμετέχουσες λοιπόν το 32,9% παραδέχτηκε ότι κατόπιν ερωτικής συνεύρεσης έχουν νιώσει μία ή και περισσότερες φορές θλίψη. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί, το συναίσθημα αυτό των γυναικών δεν ταυτίζεται με την κατάθλιψη, παρ’ όλα αυτά πυροδοτεί παρόμοιες -έως έναν βαθμό- αντιδράσεις. Άλλες για παράδειγμα έχουν ξεσπάσει σε κλάματα, άλλες νιώθουν έντονη ανησυχία ή μελαγχολία και κάποιες άλλες γίνονται ξαφνικά οξύθυμες.

Οι ειδικοί δεν έχουν εντοπίσει ακόμα σε ποιους παράγοντες οφείλεται αυτή η απότομη αλλαγή διάθεσης. 

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!