Skip to main content

SEX

Τα 7 πιο κοινά λάθη των αντρών στο σεξ

Μήπως τα κάνει και ο σύντροφος σου;



Υπάρχουν λάθη που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του στο κρεβάτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Παρακάτω θα δεις τα πιο συχνά απ' αυτά και τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τα ξεπεράσετε και να φτάσετε το σεξ σε καλύτερα και πιο ευχάριστα επίπεδα!

1. Βιάζεται: Καθώς εκείνος μπορεί να αποκτήσει στύση και να είναι σε ετοιμότητα για διείσδυση πολύ συντομότερα από εσένα, καμιά φορά αυτό αρκεί για να γίνει το κακό. Για την γυναίκα η διέγερση παίρνει παραπάνω χρόνο: φαντάσου πως είναι ένα δωμάτιο γεμάτο με κεριά που τα ανάβεις ένα ένα, σε αντίθεση με τον άντρα που είναι λίγο πολύ το πάτημα ενός διακόπτη… Αυτή η διαφορά φάσης, λοιπόν, συχνά αγνοείται από εκείνον, που σου φαίνεται βιαστικός και δεν ξέρεις "πότε πρόλαβε". Η λέξη-κλειδί είναι η "κλιμάκωση"! Εξήγησέ του – όχι απαραίτητα λεκτικά – ότι αν δεν του είναι εύκολο να ρίξει τους ρυθμούς του την ώρα που είναι πλέον έτοιμος για σεξ, πρέπει να... ετοιμάζει το έδαφος από πριν, όταν π.χ. βλέπετε μαζί τηλεόραση, αγκαλιάζοντας και φιλώντας σε, ή όταν είστε έξω να σου στείλει κάποιο ερωτικό μήνυμα στο κινητό. Περάστε χρόνο μαζί που θα εκδηλώνετε ο ένας στον άλλον τις επιθυμίες σας. Θα νιώσεις κι εσύ περισσότερο ασφαλής και στο σεξ δεν θα έχεις χώρο για ανασφάλειες και ντροπή!

2. Βγάζει λάθος συμπεράσματα: Αντί να σε ρωτήσει, υποθέτει και – δυστυχώς – τις περισσότερες φορές πέφτει έξω. Νομίζει ότι ξέρει πότε και πώς να σε κάνει να φτάσεις σε οργασμό, όμως δεν ξέρει ότι σήμερα οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό τόσο συχνά όσο και πριν από 25 χρόνια! Για να το αποφύγετε λοιπόν αυτό, καθώς είναι και για τους δύο δυσάρεστο, ξεκίνα εσύ πρώτη λέγοντάς του τι σου αρέσει και τι θα ήθελες να κάνει και με ποιον τρόπο. Έτσι, θα ξεκινήσει να σου λέει και για εκείνον καθώς και να σε ρωτάει τι απολαμβάνεις. Συχνά, είναι η ντροπή και από τους δύο που σας κάνει να ζείτε θεατρικές σεξουαλικές επαφές.

3. Χρησιμοποιεί τη «σίγουρη» λύση: Καθώς τις προηγούμενες 4 φορές χρησιμοποίησε μία συγκεκριμένη διαδρομή από τα αρχικά φιλιά ως τον οργασμό σου, έχει στο μυαλό του πως αυτός είναι ο σωστός και μοναδικός δρόμος. Όμως αυτό είναι λάθος. Τελευταίες μελέτες δείχνουν πως, ενώ εκείνος έχει την πρόθεση να μη ρισκάρει μία ακόμη πετυχημένη σεξουαλική επαφή, η επανάληψη των ίδιων κινήσεων θα κάνει εσένα να βαρεθείς. Επιπλέον, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η πετυχημένη αυτή διαδρομή δεν είναι και τόσο πετυχημένη, αφού προχωρούν στο επόμενο σημείο λίγο πιο σύντομα από ό,τι θα ήθελε η σύντροφος. Αντί να επιλέγει την διαδρομή που κάνει συνήθως, βοήθησέ τον λέγοντάς του τι θα ήθελες για να αρχίσει και εκείνος να καταλαβαίνει τι αλλαγές χρειάζεται... η πορεία του.

4. Δεν εξάπτει τη φαντασία σου: Έχει την τάση να ασχολείται κυρίως με το σώμα σου, να το χαϊδεύει, να το φιλά, να το σχολιάζει. Αγνοεί έτσι πως χρειάζεσαι μία αντίστοιχη περιποίηση και νοητικά. Ενώ εκείνος αφυπνεί τη σεξουαλική του διάθεση από την εικόνα που βλέπει, εσύ χρειάζεται να σκεφτείς λίγο περισσότερο. Δηλαδή, η γυναίκα χρησιμοποιεί περισσότερο τη φαντασία της, καθώς είναι αναπόσπαστο μέρος της διέγερσής της. Για να τον βοηθήσεις να συμμετάσχει σ' αυτό, μοιράσου μαζί του μία σκέψη ή φαντασίωσή σου, λέγοντάς του τι έχεις εκείνη τη στιγμή στο μυαλό σου. Για εκείνον η διέγερση μπορεί να μην έχει να κάνει με τη φαντασία του, αλλά οι δικές σου σκέψεις σίγουρα δεν θα τον αφήσουν αδιάφορο.

5. Περιμένει τον κολπικό οργασμό: Όπως πολλές γυναίκες, έτσι κι εκείνος πιστεύει πως η διείσδυση είναι εκείνη που θα σε φέρει στην κολπική οργασμική κορύφωση. Όμως το 80% δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό μόνο με κολπική διείσδυση, όπως αποδεικνύουν πρόσφατες έρευνες. Καθώς, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ο οργασμός είναι κλειτοριδικός, παρατηρώντας πως οι περισσότερες στάσεις του σεξ δεν ασχολούνται πολύ με την κλειτορίδα της γυναίκας, καταλαβαίνουμε και γιατί δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί οργασμός έτσι. Η αλήθεια είναι πως ο γυναικείος οργασμός έρχεται πιο εύκολα με στοματικό έρωτα, παρά με διείσδυση. Όσο περισσότερο διέγερση υπάρχει για εκείνη πριν γίνει η διείσδυση, τόσο πιο πιθανό είναι να έρθει σε οργασμό από τη διείσδυση. Γι' αυτό λοιπόν, είναι απαραίτητο να υπάρχει ερωτικό παιχνίδι πριν τη διείσδυση και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χώρος για βιασύνη!

6. Δεν σε προκαλεί: Συχνά, ασχολείται και αγχώνεται περισσότερο για το σεξ αυτό καθ’αυτό και ξεχνά πως για να υπάρξει το σεξ και για να είναι και καλό, χρειάζεται λίγη... δουλειά από πριν. Για να σε προκαλέσει ερωτικά, πρώτα θα χρειαστεί να ψάξει αυτό που σου ταιριάζει. Δηλαδή, αν σου αρέσει να σου μιλάει πρόστυχα στο τηλέφωνο, να σε χαϊδεύει κάτω από το τραπέζι ενώ τρώτε ή να σε φλερτάρει στο μπαρ που έχετε βγει. Τόνισε, λοιπό,ν αυτό που σου αρέσει και δείξ’ του τον δρόμο που θα σε κάνει να τον θες ακόμη περισσότερο.

7. Η περιοχή της κλειτορίδας, αυτή η άγνωστη: Έχει ακούσει από τους φίλους του και έχει διαβάσει διάφορα άρθρα που αναφέρουν τη σημαντικότητα αυτού του σημείου των γυναικείων οργάνων. Όμως, όλες αυτές οι πληροφορίες αντί να του δείξουν πως πρέπει να την... χειριστεί, φαίνεται να τον έχουν μπερδέψει! Καθώς υπάρχουν πάρα πολλές νευρικές απολήξεις εκεί, η έντονη ενασχόληση μπορεί εύκολα να διώξει την απόλαυση και να την αντικαταστήσει η ενόχληση. Με κινήσεις πάνω και κάτω, σιγά σιγά μπορείτε να δείτε και οι δύο τι σας αρέσει και πως. Χρειάζεται να του δείξεις πως ενώ χαίρεσαι για τον ενθουσιασμό του και τη διάθεσή του, η περιοχή της κλειτορίδας είναι τόσο πολύ ευαίσθητη και μπορεί να καταλήξει σε πόνο αυτή για ηδονή.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department