Skip to main content

SEX

3 επιστημονικά οφέλη του στοματικού σεξ που μάλλον δεν γνώριζες

Κάνει καλό...



Ακόμα και στην εποχή μας που οι συζητήσεις γύρω από το σεξ είναι πλέον αρκετά απενοχοποιημένες, η κουβέντα γύρω από τον στοματικό έρωτα παραμένει σημείο αμηχανίας για τους περισσότερους από εμάς.

Ωστόσο, πολλές επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι το στοματικό σεξ έχει ευεργετικές επιδράσεις όχι μόνο στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες. 

Τα οφέλη είναι κοινά σε κάποιες περιπτώσεις τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες ενώ σε δύο περιπτώσεις διαφέρουν. Διάβασέ τα αναλυτικά παρακάτω:

Για άνδρες και γυναίκες: Κάνει την σεξουαλική εμπειρία πιο ενδιαφέρουσα

Σύμφωνα με το ιατρικό δίκτυο «NetDoctor», το στοματικό σεξ είναι ένα απλό και αποτελεσματικό μέσο για την ερωτική διέγερση τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας και βοηθά να ξεπεραστεί η δυσκολία διέγερσης ή κορύφωσης.

Για τους άνδρες: Προληπτικό μέτρο κατά της απιστίας

Όπως διαβάζουμε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Evolutionary Psychology», οι άνδρες «χρησιμοποιούν» το στοματικό σεξ ώστε η σύντροφός τους να παραμείνει πιστή. Η στρατηγική αυτή φαίνεται πως είναι αρκετά αποτελεσματική, καθώς εκτοξεύει την ικανοποίηση της γυναίκας από το σεξ αλλά και τη σχέση γενικότερα.

Για τις γυναίκες: Προστατεύει την καρδιά

Ολλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που επιδίδονται τακτικά στο στοματικό σεξ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο προεκλαμψίας. Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Reproductive Immunology», πρόκειται για μία πάθηση που εκδηλώνεται στην εγκυμοσύνη και περιλαμβάνει την απότομη άνοδο της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department