3 επιστημονικά οφέλη του στοματικού σεξ που μάλλον δεν γνώριζες - AllYou.gr

Search

3 επιστημονικά οφέλη του στοματικού σεξ που μάλλον δεν γνώριζες

Κάνει καλό...

> SEX ::
14 Ιουνίου 2015

Ακόμα και στην εποχή μας που οι συζητήσεις γύρω από το σεξ είναι πλέον αρκετά απενοχοποιημένες, η κουβέντα γύρω από τον στοματικό έρωτα παραμένει σημείο αμηχανίας για τους περισσότερους από εμάς.

Ωστόσο, πολλές επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι το στοματικό σεξ έχει ευεργετικές επιδράσεις όχι μόνο στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες. 

Τα οφέλη είναι κοινά σε κάποιες περιπτώσεις τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες ενώ σε δύο περιπτώσεις διαφέρουν. Διάβασέ τα αναλυτικά παρακάτω:

Για άνδρες και γυναίκες: Κάνει την σεξουαλική εμπειρία πιο ενδιαφέρουσα

Σύμφωνα με το ιατρικό δίκτυο «NetDoctor», το στοματικό σεξ είναι ένα απλό και αποτελεσματικό μέσο για την ερωτική διέγερση τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας και βοηθά να ξεπεραστεί η δυσκολία διέγερσης ή κορύφωσης.

Για τους άνδρες: Προληπτικό μέτρο κατά της απιστίας

Όπως διαβάζουμε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Evolutionary Psychology», οι άνδρες «χρησιμοποιούν» το στοματικό σεξ ώστε η σύντροφός τους να παραμείνει πιστή. Η στρατηγική αυτή φαίνεται πως είναι αρκετά αποτελεσματική, καθώς εκτοξεύει την ικανοποίηση της γυναίκας από το σεξ αλλά και τη σχέση γενικότερα.

Για τις γυναίκες: Προστατεύει την καρδιά

Ολλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που επιδίδονται τακτικά στο στοματικό σεξ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο προεκλαμψίας. Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Reproductive Immunology», πρόκειται για μία πάθηση που εκδηλώνεται στην εγκυμοσύνη και περιλαμβάνει την απότομη άνοδο της αρτηριακής πίεσης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!