Προσοχή-προσοχή: Το περιστασιακό σεξ βλάπτει σοβαρά την υγεία! - AllYou.gr

Search

Προσοχή-προσοχή: Το περιστασιακό σεξ βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Μήπως ήρθε η ώρα να απέχεις;

> SEX ::
07 Αυγούστου 2015

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι συνέπειες του περιστασιακού σεξ μπορεί να είναι καταστροφικές για την ψυχική υγεία, οδηγώντας στην εκδήλωση συμπτωμάτων κατάθλιψης και σε τάσεις αυτοκτονίας.

 Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο μελέτησαν περισσότερα από 10.000 άτομα και διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενδώσουν στο περιστασιακό σεξ. Τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν επίσης αυξημένο κίνδυνο να έλθουν αντιμέτωπα με τάσεις αυτοκτονίας στη μετέπειτα ζωή τους, ενώ η σχέση όμως του περιστασιακού σεξ με την κατάθλιψη αποδείχθηκε αμφίδρομη.

«Πολυάριθμες μελέτες παρουσιάζουν μια άμεση σχέση ανάμεσα στην κατάπτωση της ψυχικής υγείας και το περιστασιακό σεξ, όμως η φύση αυτής της σχέσης παρέμενε ασαφής», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης. «Ήταν αμφίβολο ποιο από τα δύο είναι η αιτία και ποιο το αποτέλεσμα.»

Η νέα μελέτη παρέχει στοιχεία ότι η κακή ψυχική υγεία οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο σεξουαλικής συμπεριφοράς, αλλά επίσης το περιστασιακό σεξ έχει σαν αποτέλεσμα την κατάπτωση της ψυχικής υγείας.

 Η σχέση μεταξύ του περιστασιακού σεξ και της κακής ψυχικής υγείας ήταν εμφανής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.