Γιατί οι γυναίκες φωνάζουμε στο σεξ; - AllYou.gr

Search

Γιατί οι γυναίκες φωνάζουμε στο σεξ;

H επιστήμη ξέρει...

> SEX ::
01 Αυγούστου 2015

Μία φοβερή, πρόσφατη έρευνα όχι μόνο μας αφορά, αλλά έχει και ιστορικό ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί επιχειρεί να εξηγήσει γιατί κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής η γυναίκα είναι αυτή που κάνει συνήθως τον περισσότερο... θόρυβο.

Είναι αλήθεια πως ακόμα κι αν είσαι από τις ντροπαλές που δεν μιλάνε στο κρεβάτι, μια κραυγή θα την αφήσεις χωρίς να μπορείς να το ελέγξεις. Έχει περάσει όμως ποτέ από το μυαλό σου γιατί συμβαίνει αυτό; 

Η απάντηση μας πάει πίσω στην Παλαιολιθική Εποχή, ενώ αφορά σε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Οι επιστήμονες, λοιπόν, εξηγούν ότι το σεξ δεν είναι μόνο ερωτική διαδικασία, αλλά και έπαθλο μετά από σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των αρσενικών, ενώ έχει και τη βασική αναπαραγωγική αξία. Το θηλυκό φωνάζει και βγάζει ήχους με τους οποίους όχι μόνο προσελκύει και άλλους άντρες αλλά δίνει πληροφορίες για το ποια είναι, τι θέλει και πόσο καλό είναι το αρσενικό που την έχει "υποτάξει".

Την επόμενη φορά που θα ακούσεις, για παράδειγμα, μια γάτα να κάνει αντίστοιχους ήχους, έχε υπόψη σου πως η επιστήμη κατατάσσει κι εμάς στην ίδια ακριβώς κατηγορία.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!