Skip to main content

SEX

Γιατί οι γυναίκες φωνάζουμε στο σεξ;

H επιστήμη ξέρει...



Μία φοβερή, πρόσφατη έρευνα όχι μόνο μας αφορά, αλλά έχει και ιστορικό ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί επιχειρεί να εξηγήσει γιατί κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής η γυναίκα είναι αυτή που κάνει συνήθως τον περισσότερο... θόρυβο.

Είναι αλήθεια πως ακόμα κι αν είσαι από τις ντροπαλές που δεν μιλάνε στο κρεβάτι, μια κραυγή θα την αφήσεις χωρίς να μπορείς να το ελέγξεις. Έχει περάσει όμως ποτέ από το μυαλό σου γιατί συμβαίνει αυτό; 

Η απάντηση μας πάει πίσω στην Παλαιολιθική Εποχή, ενώ αφορά σε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Οι επιστήμονες, λοιπόν, εξηγούν ότι το σεξ δεν είναι μόνο ερωτική διαδικασία, αλλά και έπαθλο μετά από σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των αρσενικών, ενώ έχει και τη βασική αναπαραγωγική αξία. Το θηλυκό φωνάζει και βγάζει ήχους με τους οποίους όχι μόνο προσελκύει και άλλους άντρες αλλά δίνει πληροφορίες για το ποια είναι, τι θέλει και πόσο καλό είναι το αρσενικό που την έχει "υποτάξει".

Την επόμενη φορά που θα ακούσεις, για παράδειγμα, μια γάτα να κάνει αντίστοιχους ήχους, έχε υπόψη σου πως η επιστήμη κατατάσσει κι εμάς στην ίδια ακριβώς κατηγορία.  

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department