Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο πειστικός λόγος για να... μην αρχίσεις τη μουρμούρα

Η γκρίνια κάνει κακό!



Ο γάμος, σύμφωνα με πολλές στατιστικές μελέτες, κάνει τον άνθρωπο όχι μόνο πιο ευτυχισμένο αλλά και περισσότερο υγιή από κάποιον που έχει επιλέξει να ζήσει μόνος του. 

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας παράγοντας που «βασανίζει» τα παντρεμένα ζευγάρια και φθείρει καθημερινά τις σχέσεις τους. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την γνωστή, πατροπαράδοτη... γκρίνια. 

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν, λοιπόν, έδειξε ότι οι συχνοί τσακωμοί και οι διαφωνίες πυροδοτούν το χρόνιο στρες και μας κάνουν πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μειώνουν την επίδραση μιας θετικής και ευχάριστης εμπειρίας.

Τα δεδομένα αφορούσαν σε παντρεμένα ζευγάρια και κάλυπταν περίοδο 11 ετών. Οι ερευνητές αξιολόγησαν τους δείκτες κατάθλιψης και στρες στις σχέσεις τους, χρησιμοποιώντας το «τεστ συναισθηματικής ανταπόκρισης», το οποίο μετρά πόσο γρήγορα ξεπερνάμε μια αρνητική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες έπρεπε να κοιτάξουν μια σειρά από 90 φωτογραφίες. Όσοι δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν συνεχείς εντάσεις στο γάμο τους, φάνηκε να ανταποκρίνονται λιγότερο στις χαρούμενες φωτογραφίες.

Οπότε, τι πρέπει να κάνεις; Το αυτονόητο: Την επόμενη φορά που θα σου έρθει να βάλεις τις φωνές ή να αρχίσεις τη μουρμούρα για μικροπράγματα, απλώς πάρε μια βαθιά ανάσα και μέτρα μέχρι το 10. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department