ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο πειστικός λόγος για να... μην αρχίσεις τη μουρμούρα - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο πειστικός λόγος για να... μην αρχίσεις τη μουρμούρα

Η γκρίνια κάνει κακό!

02 Ιουλίου 2016

Ο γάμος, σύμφωνα με πολλές στατιστικές μελέτες, κάνει τον άνθρωπο όχι μόνο πιο ευτυχισμένο αλλά και περισσότερο υγιή από κάποιον που έχει επιλέξει να ζήσει μόνος του. 

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας παράγοντας που «βασανίζει» τα παντρεμένα ζευγάρια και φθείρει καθημερινά τις σχέσεις τους. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την γνωστή, πατροπαράδοτη... γκρίνια. 

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν, λοιπόν, έδειξε ότι οι συχνοί τσακωμοί και οι διαφωνίες πυροδοτούν το χρόνιο στρες και μας κάνουν πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μειώνουν την επίδραση μιας θετικής και ευχάριστης εμπειρίας.

Τα δεδομένα αφορούσαν σε παντρεμένα ζευγάρια και κάλυπταν περίοδο 11 ετών. Οι ερευνητές αξιολόγησαν τους δείκτες κατάθλιψης και στρες στις σχέσεις τους, χρησιμοποιώντας το «τεστ συναισθηματικής ανταπόκρισης», το οποίο μετρά πόσο γρήγορα ξεπερνάμε μια αρνητική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες έπρεπε να κοιτάξουν μια σειρά από 90 φωτογραφίες. Όσοι δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν συνεχείς εντάσεις στο γάμο τους, φάνηκε να ανταποκρίνονται λιγότερο στις χαρούμενες φωτογραφίες.

Οπότε, τι πρέπει να κάνεις; Το αυτονόητο: Την επόμενη φορά που θα σου έρθει να βάλεις τις φωνές ή να αρχίσεις τη μουρμούρα για μικροπράγματα, απλώς πάρε μια βαθιά ανάσα και μέτρα μέχρι το 10. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!