6 φράσεις που θα σε βοηθήσουν να πιάσεις κουβέντα με αγνώστους - AllYou.gr

Search

6 φράσεις που θα σε βοηθήσουν να πιάσεις κουβέντα με αγνώστους

Όχι, δεν περιλαμβάνεται η ερώτηση «Έρχεσαι συχνά εδώ;».

09 Απριλίου 2016

Αν αγχώνεσαι με την ιδέα ότι θα πας σε ένα πάρτι γεμάτο αγνώστους γιατί δεν το έχεις με την ψιλή κουβεντούλα, οι Αμερικανίδες θεραπεύτριες Ρεμπέκα Χέντριξ  και Ιρίνα Λάνγκμαν προτείνουν μια σειρά από ερωτήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν σαν μπούσουλας για τα πρώτα –αμήχανα– λεπτά. Το ποια θα επιλέξεις εξαρτάται βέβαια και από την περίσταση.

1. «Από πού γνωρίζεις τον... (εδώ βάζεις το όνομα του κοινού φίλου που οργάνωσε το πάρτι ή τη συνάντηση);».

2. «Δεν είναι φανταστική η θέα/το φαγητό/η μουσική;». Η συγκεκριμένη ερώτηση βολεύει σε περίπτωση που–από όσο ξέρεις– δεν έχετε κοινά με τον άνθρωπο που πλησιάζεις. Καλό θα ήταν να αποφύγεις με το «καλημέρα σας» τα αρνητικά σχόλια τύπου «Δεν είναι απαίσια τα σπρινγκ ρολς;». Άλλωστε, πού ξέρεις, μπορεί αυτός στον οποίο απευθύνεσαι να είναι ο υπεύθυνος κέτερινγκ.

3. «Πώς σού φάνηκε η παρουσίαση/το σεμινάριο/ο γάμος/η τούρτα;». Έτσι ρίχνεις στον άλλο το μπαλάκι να κάνει το πρώτο σχόλιο και αποφεύγεις τον κίνδυνο να φανείς υπερενθουσιώδης ή... μίζερη.

4. «Ξέρεις κανένα καλό εστιατόριο/ωραίο μπαρ εδώ γύρω;». Πρόσεξε μόνο να μην το κάνεις να φαίνεται σαν πρόταση για ραντεβού (εκτός αν αυτός ακριβώς είναι ο στόχος σου). Οι άλλοι κολακεύονται όταν ζητάς τη γνώμη τους, ειδικά όταν δεν τους γνωρίζεις καλά. Βασική προϋπόθεση, όμως, για να κάνεις σε κάποιον μια τέτοια ερώτηση είναι να ξέρεις προηγουμένως κάποια πράγματα για το background του, π.χ. ότι ζει στη συγκεκριμένη περιοχή ή ότι απολαμβάνει το καλό φαγητό.

Και μετά, αφού πάρει μπρος η συζήτηση, μπορείς να συνεχίσεις κάπως έτσι...

5. «Ωραίο ακούγεται αυτό το ταξίδι/το πρότζεκτ. Τι έχεις στο πρόγραμμα για αργότερα;». Έτσι δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι για ό,τι σου έχει πει μέχρι τώρα και τον παρακινείς να συνεχίσει να μιλάει για ένα θέμα που προφανώς σάς ιντριγκάρει και τους δύο.

6. «Να σου συστήσω τη φίλη μου τη... (εδώ βάζεις το όνομα μιας φίλης που έχει έρθει μαζί σου στο πάρτι ή τη συνάντηση);». Όταν μπαίνει και ένας τρίτος στην κουβέντα, είναι ευκολότερο να αποφύγεις τις αμήχανες σιωπές.