Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 φράσεις που θα σε βοηθήσουν να πιάσεις κουβέντα με αγνώστους

Όχι, δεν περιλαμβάνεται η ερώτηση «Έρχεσαι συχνά εδώ;».


Γεωργία Κοντού

Αν αγχώνεσαι με την ιδέα ότι θα πας σε ένα πάρτι γεμάτο αγνώστους γιατί δεν το έχεις με την ψιλή κουβεντούλα, οι Αμερικανίδες θεραπεύτριες Ρεμπέκα Χέντριξ  και Ιρίνα Λάνγκμαν προτείνουν μια σειρά από ερωτήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν σαν μπούσουλας για τα πρώτα –αμήχανα– λεπτά. Το ποια θα επιλέξεις εξαρτάται βέβαια και από την περίσταση.

1. «Από πού γνωρίζεις τον... (εδώ βάζεις το όνομα του κοινού φίλου που οργάνωσε το πάρτι ή τη συνάντηση);».

2. «Δεν είναι φανταστική η θέα/το φαγητό/η μουσική;». Η συγκεκριμένη ερώτηση βολεύει σε περίπτωση που–από όσο ξέρεις– δεν έχετε κοινά με τον άνθρωπο που πλησιάζεις. Καλό θα ήταν να αποφύγεις με το «καλημέρα σας» τα αρνητικά σχόλια τύπου «Δεν είναι απαίσια τα σπρινγκ ρολς;». Άλλωστε, πού ξέρεις, μπορεί αυτός στον οποίο απευθύνεσαι να είναι ο υπεύθυνος κέτερινγκ.

3. «Πώς σού φάνηκε η παρουσίαση/το σεμινάριο/ο γάμος/η τούρτα;». Έτσι ρίχνεις στον άλλο το μπαλάκι να κάνει το πρώτο σχόλιο και αποφεύγεις τον κίνδυνο να φανείς υπερενθουσιώδης ή... μίζερη.

4. «Ξέρεις κανένα καλό εστιατόριο/ωραίο μπαρ εδώ γύρω;». Πρόσεξε μόνο να μην το κάνεις να φαίνεται σαν πρόταση για ραντεβού (εκτός αν αυτός ακριβώς είναι ο στόχος σου). Οι άλλοι κολακεύονται όταν ζητάς τη γνώμη τους, ειδικά όταν δεν τους γνωρίζεις καλά. Βασική προϋπόθεση, όμως, για να κάνεις σε κάποιον μια τέτοια ερώτηση είναι να ξέρεις προηγουμένως κάποια πράγματα για το background του, π.χ. ότι ζει στη συγκεκριμένη περιοχή ή ότι απολαμβάνει το καλό φαγητό.

Και μετά, αφού πάρει μπρος η συζήτηση, μπορείς να συνεχίσεις κάπως έτσι...

5. «Ωραίο ακούγεται αυτό το ταξίδι/το πρότζεκτ. Τι έχεις στο πρόγραμμα για αργότερα;». Έτσι δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι για ό,τι σου έχει πει μέχρι τώρα και τον παρακινείς να συνεχίσει να μιλάει για ένα θέμα που προφανώς σάς ιντριγκάρει και τους δύο.

6. «Να σου συστήσω τη φίλη μου τη... (εδώ βάζεις το όνομα μιας φίλης που έχει έρθει μαζί σου στο πάρτι ή τη συνάντηση);». Όταν μπαίνει και ένας τρίτος στην κουβέντα, είναι ευκολότερο να αποφύγεις τις αμήχανες σιωπές.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου