Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 τρόποι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου ενώ οργανώνεις το γάμο σου

Η νύφη (δεν) το ‘σκασε.


Γεωργία Κοντού

1. Ξεκαθάρισε από την αρχή με το σύντροφό σου πώς ακριβώς τον φαντάζεστε. Συζητήστε τα πάντα: πόσους ακριβώς θα καλέσετε, πού θα γίνει η δεξίωση, πού θα κάνετε τη λίστα του γάμου αλλά και τον προορισμό για το ταξίδι του μέλιτος. Διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε να διαφωνείτε για κάθε λεπτομέρεια από το πρώτο λεπτό μέχρι τη στιγμή που θα ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας (και ίσως και λίγο αργότερα).

2. Προσάρμοσε τις προσδοκίες σου στις οικονομικές σου δυνατότητες. Μπορεί να ονειρεύεσαι ένα γάμο στις Κυκλάδες με εκατοντάδες καλεσμένους, αλλά αξίζει να κάνεις πραγματικότητα αυτό το όνειρο αν καταχρεωθείς στην τράπεζα; Εξέτασε πού θα σε ενδιέφερε περισσότερο να διαθέσεις τα περισσότερα χρήματα (π.χ. σε ένα καλό catering) και κάνε συμβιβασμούς σε άλλους τομείς (απορρίπτοντας, παραδείγματος χάρη, ένα design νυφικό), για να μην ξεφύγεις από τον προϋπολογισμό σου.

3. Μην πέφτεις στην παγίδα των συγκρίσεων. Αν μπεις στη διαδικασία να ζηλεύεις τον σούπερ ατμοσφαιρικό χώρο δεξιώσεων του γάμου της κολλητής σου ή την τρομερή ορχήστρα που είχε φέρει μια άλλη και προσπαθήσεις να κάνεις το δικό σου γάμο τον καλύτερο από όλους, σε όλους τους τομείς, μάλλον θα απογοητευτείς. Κάθε γάμος είναι ξεχωριστός με τον δικό του τρόπο.

4. Σταμάτα να κολλάς στις λεπτομέρειες. Ίσως εσύ αγχώνεσαι επειδή τα λουλουδάκια της διακόσμησης δεν είναι αρκετά... ιβουάρ ή τα τακούνια στις νυφικές γόβες σου είναι ένα εκατοστό χαμηλότερα από όσο θα τα ήθελες όμως, πίστεψέ μας, κανένας δεν θα το προσέξει. Πιο σημαντικό για την επιτυχία του γάμου σου είναι εκείνη την ημέρα να είσαι πραγματικά χαλαρή και χαρούμενη.

5. Βάλε όρια στους γονείς σου. Ακόμα κι αν ο γάμος είναι μια... ευγενική χορηγία τους, προσπάθησε να διατηρήσεις τον έλεγχο σε σημαντικούς τομείς, όπως ποιους θα καλέσεις και σε ποια εκκλησία θα γίνει το μυστήριο. Για να μην αισθανθούν ότι τους αποκλείεις από την όλη διαδικασία, πρότεινέ τους να συμμετάσχουν σε κάποιο άλλο κομμάτι της οργάνωσης, π.χ. να έρθουν μαζί σου για γευσιγνωσία στο εστιατόριο που σκέφτεσαι να κλείσεις ή να διαλέξετε μαζί μπομπονιέρες.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή