Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις τον ήλιο - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις τον ήλιο

Καυτός καιρός, καυτή διάθεση!

17 Ιουνίου 2016

Ο ήλιος μπορεί να μας φτιάχνει τη διάθεση, η ζέστη όμως φαίνεται πώς κάνει πιο ευερέθιστους και ευέξαπτους. Κι όχι απαραίτητα επειδή ονειρευόμαστε από τώρα τις χαλαρές ημέρες μας δίπλα στο κύμα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Notherwestern, η ζέστη, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας, φαίνεται ότι ρίχνει τη διάθεσή μας και παράλληλα αυξάνει την επιθετικότητα, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε βίαιη συμπεριφορά.

Ποιοι είναι οι βασικοί ένοχοι για αυτές τις ακραίες καταστάσεις; «Η κακή ποιότητα ύπνου που έχουμε τις καυτές μέρες, η αφυδάτωη του οργανισμού και ο συχνός περιορισμός μας σε κλιματιζόμενες αίθουσες», δηλώνει η Nancy Molitor, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern.

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφύγεις και εσύ αυτά τα ξεσπάσματα βίας, δεν έχεις παρά να πίνεις αρκετό νερό για να παραμένεις καλά ενυδατωμένη, να ασκείσαι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, προκειμένου να αποφεύγεις τις πιο «επικίνδυνες» ώρες και, τέλος, να βρίσκεις χρόνο να χαλαρώνεις.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!