Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

To πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι άντρες σε μια γυναίκα

Σίγουρα δεν πάει το μυαλό σου στο σημείο του σώματος σου που κεντρίζει το αντρικό βλέμμα.


Φύλλις Νικολάου

Όταν ρωτάς τον καλό σου τι πρόσεξε πρώτα σε εσένα, εκείνος μπορεί να σου απαντά τα μάτια σου, ωστόσο εμείς σου λέμε να μην το πάρεις και τόσο τοις μετρητοίς. Κι αυτό γιατί ασυνείδητα ψεύδεται. Προτού πάει ο νους σου στο… πονηρό, να σε ενημερώσουμε ότι στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα της γνωριμίας τους με μια άγνωστή τους γυναίκα, οι άντρες αφιερώνουν πάνω από το μισό χρόνο κοιτάζοντας τα χείλη της.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ αφού παρακολούθησαν επισταμένα τη συμπεριφορά 50 ανδρών προκειμένου να μελετήσουν πώς αυτοί αντιδρούσαν στη θέα διάφορων γυναικών. Όταν λοιπόν αυτές είχαν βαμμένα χείλη, οι άντρες τις κοιτούσαν για 6,7 δευτερόλεπτα όταν εκείνες φορούσαν ροζ κραγιόν και 7,3 δευτερόλεπτα όταν ψήφιζαν για το πατροπαράδοτο κόκκινο. Ακόμα περισσότερο, ο χρόνος παρατήρησης φαίνεται ότι αυξανόταν ανάλογα με το πόσο σαρκώδη ήταν τα χείλια και πόσο πιο έντονο το κραγιόν.

Αντίθετα, όσες ήταν άβαφτες, δεν τραβούσαν και τόσο την προσοχή τους (το ενδιαφέρον τους κράτησε μόλις 2,2 δευτερόλεπτα), ενώ πολύ λιγότερο φάνηκε να τους απασχολεί (και να θυμούνται) πώς είναι τα μαλλιά, τα μάτια ή η μύτη των γυναικών.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department