Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Princess charm!

4 χαρακτηριστικά που έχει ένας πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος. 


Γεωργία Κοντού

 1. Είναι "εκεί". Όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά: Ακούει με προσοχή τι έχει να του πει ο άλλος, ακόμη κι όταν δεν συζητά με ένα σημαντικό συνεργάτη ή με το σύντροφό του, αλλά με το θυρωρό της πολυκατοικίας του. Αντιμετωπίζει με σεβασμό και ενδιαφέρον τους πάντες, χωρίς διακρίσεις. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της γοητείας του: Εμπνέει το συνομιλητή του να αισθανθεί αληθινά σημαντικός, ακούγοντάς τον χωρίς να το διακόπτει, και στη συνέχεια κάνοντας τα σωστά σχόλια που δείχνουν ότι τον έχει παρακολουθήσει με ενδιαφέρον και έχει κατανοήσει σε βάθος τα λεγόμενά του.

2. Ασκεί εξουσία. Αλλά την ασκεί μέσω του κύρους που κατακτά, όχι από τη θέση που κατέχει, τυπικά, σε μια ιεραρχία. Το κύρος του το έχει κερδίσει με τις γνώσεις του, τα στιβαρά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί σε μια συζήτηση, την πειθώ του, ακόμη και τη γλώσσα του σώματός του που, όπως έχουν δείξει οι έρευνες, παίζει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Ποια είναι η στάση (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης) που αποπνέει κύρος; Πιγούνι ψηλά, ίσια πλάτη που ακουμπάει στο κάθισμα, ώμοι στητοί.

3. Είναι φιλικός. Χωρίς όμως να παραβιάζει το "ζωτικό χώρο" των γύρω του. Εμπνέει τους άλλους να νιώθουν άνετα και τους αντιμετωπίζει ισότιμα, ακόμη κι αν πρόκειται για υφισταμένους του στη δουλειά. Οι φιλικοί άνθρωποι, όπως θα έχεις διαπιστώσει στην πράξη, είναι αυτοί που ακόμη και σε μια δύσκολη περίσταση εκπέμπουν θετική ενέργεια στους γύρω τους.

4. Συνδυάζει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε ισορροπημένες δόσεις: Δεν είναι υπερβολικά φιλικός, γιατί τότε θα έδειχνε ακόρεστη ανάγκη για παρέα και προσοχή. Δεν ασκεί υπερβολική εξουσία, γιατί τότε θα γινόταν αλαζόνας. Είναι "εκεί", αλλά μόνο όταν τον χρειάζεσαι, διαφορετικά μπορεί να καταλήξει παρεμβατικός.

Ακόμη κι αν θεωρούμε τη γοητεία ένα φυσικό ταλέντο που μας λείπει, πάντα μπορούμε να ωφεληθούμε αν παραδειγματιστούμε από αυτούς τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου