Princess charm! - AllYou.gr

Search

Princess charm!

4 χαρακτηριστικά που έχει ένας πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος. 

30 Σεπτεμβρίου 2014

 1. Είναι "εκεί". Όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά: Ακούει με προσοχή τι έχει να του πει ο άλλος, ακόμη κι όταν δεν συζητά με ένα σημαντικό συνεργάτη ή με το σύντροφό του, αλλά με το θυρωρό της πολυκατοικίας του. Αντιμετωπίζει με σεβασμό και ενδιαφέρον τους πάντες, χωρίς διακρίσεις. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της γοητείας του: Εμπνέει το συνομιλητή του να αισθανθεί αληθινά σημαντικός, ακούγοντάς τον χωρίς να το διακόπτει, και στη συνέχεια κάνοντας τα σωστά σχόλια που δείχνουν ότι τον έχει παρακολουθήσει με ενδιαφέρον και έχει κατανοήσει σε βάθος τα λεγόμενά του.

2. Ασκεί εξουσία. Αλλά την ασκεί μέσω του κύρους που κατακτά, όχι από τη θέση που κατέχει, τυπικά, σε μια ιεραρχία. Το κύρος του το έχει κερδίσει με τις γνώσεις του, τα στιβαρά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί σε μια συζήτηση, την πειθώ του, ακόμη και τη γλώσσα του σώματός του που, όπως έχουν δείξει οι έρευνες, παίζει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Ποια είναι η στάση (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης) που αποπνέει κύρος; Πιγούνι ψηλά, ίσια πλάτη που ακουμπάει στο κάθισμα, ώμοι στητοί.

3. Είναι φιλικός. Χωρίς όμως να παραβιάζει το "ζωτικό χώρο" των γύρω του. Εμπνέει τους άλλους να νιώθουν άνετα και τους αντιμετωπίζει ισότιμα, ακόμη κι αν πρόκειται για υφισταμένους του στη δουλειά. Οι φιλικοί άνθρωποι, όπως θα έχεις διαπιστώσει στην πράξη, είναι αυτοί που ακόμη και σε μια δύσκολη περίσταση εκπέμπουν θετική ενέργεια στους γύρω τους.

4. Συνδυάζει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε ισορροπημένες δόσεις: Δεν είναι υπερβολικά φιλικός, γιατί τότε θα έδειχνε ακόρεστη ανάγκη για παρέα και προσοχή. Δεν ασκεί υπερβολική εξουσία, γιατί τότε θα γινόταν αλαζόνας. Είναι "εκεί", αλλά μόνο όταν τον χρειάζεσαι, διαφορετικά μπορεί να καταλήξει παρεμβατικός.

Ακόμη κι αν θεωρούμε τη γοητεία ένα φυσικό ταλέντο που μας λείπει, πάντα μπορούμε να ωφεληθούμε αν παραδειγματιστούμε από αυτούς τους ανθρώπους.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.
ΠΑΙΔΙ

Πως να προστατεύσεις το παιδί σου από το bullying

Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός και πως αντιμετωπίζεται.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.