Princess charm! - AllYou.gr

Search

Princess charm!

4 χαρακτηριστικά που έχει ένας πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος. 

30 Σεπτεμβρίου 2014

 1. Είναι "εκεί". Όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά: Ακούει με προσοχή τι έχει να του πει ο άλλος, ακόμη κι όταν δεν συζητά με ένα σημαντικό συνεργάτη ή με το σύντροφό του, αλλά με το θυρωρό της πολυκατοικίας του. Αντιμετωπίζει με σεβασμό και ενδιαφέρον τους πάντες, χωρίς διακρίσεις. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της γοητείας του: Εμπνέει το συνομιλητή του να αισθανθεί αληθινά σημαντικός, ακούγοντάς τον χωρίς να το διακόπτει, και στη συνέχεια κάνοντας τα σωστά σχόλια που δείχνουν ότι τον έχει παρακολουθήσει με ενδιαφέρον και έχει κατανοήσει σε βάθος τα λεγόμενά του.

2. Ασκεί εξουσία. Αλλά την ασκεί μέσω του κύρους που κατακτά, όχι από τη θέση που κατέχει, τυπικά, σε μια ιεραρχία. Το κύρος του το έχει κερδίσει με τις γνώσεις του, τα στιβαρά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί σε μια συζήτηση, την πειθώ του, ακόμη και τη γλώσσα του σώματός του που, όπως έχουν δείξει οι έρευνες, παίζει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Ποια είναι η στάση (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης) που αποπνέει κύρος; Πιγούνι ψηλά, ίσια πλάτη που ακουμπάει στο κάθισμα, ώμοι στητοί.

3. Είναι φιλικός. Χωρίς όμως να παραβιάζει το "ζωτικό χώρο" των γύρω του. Εμπνέει τους άλλους να νιώθουν άνετα και τους αντιμετωπίζει ισότιμα, ακόμη κι αν πρόκειται για υφισταμένους του στη δουλειά. Οι φιλικοί άνθρωποι, όπως θα έχεις διαπιστώσει στην πράξη, είναι αυτοί που ακόμη και σε μια δύσκολη περίσταση εκπέμπουν θετική ενέργεια στους γύρω τους.

4. Συνδυάζει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε ισορροπημένες δόσεις: Δεν είναι υπερβολικά φιλικός, γιατί τότε θα έδειχνε ακόρεστη ανάγκη για παρέα και προσοχή. Δεν ασκεί υπερβολική εξουσία, γιατί τότε θα γινόταν αλαζόνας. Είναι "εκεί", αλλά μόνο όταν τον χρειάζεσαι, διαφορετικά μπορεί να καταλήξει παρεμβατικός.

Ακόμη κι αν θεωρούμε τη γοητεία ένα φυσικό ταλέντο που μας λείπει, πάντα μπορούμε να ωφεληθούμε αν παραδειγματιστούμε από αυτούς τους ανθρώπους.

Hot αυτή τη στιγμή!

FASHION TRENDS

Κεφάλαιο μπότες: Τι θα φορεθεί φέτος και τι όχι;

Εάν έχεις σκοπό να κάνεις μια νέα αγορά μπότας, τότε φρόντισε να είσαι ενημερωμένη!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι ξανθές αποχρώσεις που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι αγαπημένες σου σταρ σου δείχνουν διαφορετικούς τρόπους για να τολμήσεις και εσύ στα μαλλιά σου το ξανθό.
ΥΓΕΙΑ

6 απλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου πιο ποιοτική

Μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σου.
ΕΓΩ

Ποια όνειρα μαρτυρούν ότι είσαι στρεσαρισμένη

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν πέντε συνηθισμένα σενάρια που αποτελούν ενδείξεις άγχους.
FASHION NEWS

Το φετινό γούρι του οίκου Zolotas έχει κάτι από Οδύσσεια

Η Calypso σε καλεί να υποδεχτείς τη νέα χρονιά κάνοντας το δικό σου εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης.
ΟΜΟΡΦΙΑ

5 ατάκες της Coco Chanel που μπορείς να διαβάζεις κάθε πρωί

Σοφά λόγια της γνωστής σχεδιάστριας. Μήπως να την ακούσεις;