Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Κι όμως, η απιστία ακούγεται

Μια νέα έρευνα σου λέει να εμπιστευτείς τα αυτιά σου, αν αμφιβάλλεις για το πόσο πιστός σου είναι. 



Εντάξει, κακά τα ψέματα, το χέρι σου στη φωτιά για κανέναν δε μπορείς να το βάζεις. Τον εμπιστεύεσαι ναι μεν τον καλό σου, αλλά έχεις μια αμφιβολία για το αν σε έχει απατήσει. Αναρωτιέσαι, και ψάχνεις τρόπους να μάθεις αν σου είναι πιστός. Και τα καλό είναι ότι μάλλον μπορείς να μάθεις! Ψιτ, όχι, μην κοιτάς το κινητό του που είναι αφημένο στο τραπεζάκι... Δεν εννοούμε αυτό. Αυτό που σου προτείνουμε, είναι να ανοίξεις τα αυτιά σου, γιατί μια νέα έρευνα, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η απιστία ακούγεται. 

Τα νέα δημοσιεύτηκαν στο Evolutionary Psychology και το λένε ξεκάθαρα: μπορείς να καταλάβεις αν ο άλλος ήταν άπιστος, από τη φωνή του. Τουλάχιστον 152 φοιτητές που συμμετείχαν στην έρευνα, το κατάφεραν. Άκουσαν φωνές ενός γκρουπ ατόμων. Οι μισοί είχαν απιστήσει κάποια στιγμή και οι άλλοι μισοί όχι. Μετά οι φοιτητές βαθμολόγησαν από το 1 ως το 10, ποιος είναι πιο πιθανό να έχει απατήσει. Και έπεσαν μέσα στις μαντεψιές!

Το γιατί και το πως, είναι ακόμα μυστήριο. Το σίγουρο είναι πως από αυτή την έρευνα καταλαβαίνουμε το πολύ απλό: η αλήθεια είναι μπροστά μας. Μάτια, αυτιά ανοιχτά. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.