Είμαστε δυστυχισμένες όταν δεν έχουμε σχέση; - AllYou.gr

Search

Είμαστε δυστυχισμένες όταν δεν έχουμε σχέση;

Μια νέα μελέτη ψάχνει να βρει απάντηση στο πόσο ευτυχισμένοι είναι οι single.

13 Νοεμβρίου 2017
Συντάκτης : Allyou Team

Δε σου φαίνεται άσχημη η ιδέα μιας σχέσης, αλλά δε μπορείς να πεις ότι είσαι και στεναχωρημένη ως single. Αυτή είναι η αλήθεια σου με το χέρι στην καρδιά. Και να σου πούμε κάτι; Σε πιστεύουμε! Δεν είναι καθόλου παράλογο να νιώθεις έτσι και σίγουρα δεν είσαι η μόνη.

Συγκεκριμένα, είναι πολλές οι γυναίκες εκείνες που ενώ είναι single δεν αισθάνονται καθόλου μα καθόλου δυστυχισμένες. Σύμφωνα με μελέτη ανάλυσης δεδομένων της εταιρείας Mintel, το 61% των ανύπαντρων γυναικών δηλώνουν ευτυχισμένες, παρά το ότι δεν έχουν σύντροφο. Επίσης, το 75% αυτών των γυναικών παραδέχτηκε ότι δεν έψαξε και πολύ για σύντροφο τον τελευταίο χρόνο.

Από την άλλη, οι άντρες που δεν έχουν σχέση διαπιστώθηκε ότι έχουν μεγαλύτερο "θέμα" συγκριτικά με εμάς. Ειδικότερα, το 49% των ανύπαντρων αντρών δήλωνε ευτυχισμένο παρά το ότι δεν έχει σχέση, και το 65% ότι δεν έψαξε ενεργά για σύντροφο τον τελευταίο χρόνο.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που μας κάνουν να λέμε "περνώ και μόνη μου καλά". Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουμε περισσότερες εναλλακτικές, δικτυωνόμαστε εύκολα, ενώ οι σχέσεις για εμάς απαιτούν σκληρή δουλειά - προσπαθούμε περισσότερο απ' ότι οι άντρες.

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!