Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Είναι πραγματικά κολλητός ή μήπως κολλημένος μαζί σου;

Πώς μας βλέπουν οι άντρες σύμφωνα με έρευνα.



Δεν συζητάμε για το γνωστό «ας μείνουμε δυο καλοί φίλοι», φράση-δηλητήριο την ώρα του χωρισμού. Γιατί μπορεί να τον αγαπάς και μετά το αντίο, φίλοι όμως δεν μπορείτε να γίνετε. Ξεκάθαρα.

Μιλάμε για ορίτζιναλ φιλικές σχέσεις με το άλλο φύλο. Και φυσικά μια γυναίκα μπορεί να είναι φίλη με έναν άντρα, θα μου πεις. Προς να το αμφισβητήσει;

Ένας άντρας όμως μπορεί να είναι απλά και μόνο φίλος με μια γυναίκα; Εδώ σε θέλω. Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού του σιγοβράζει η ερωτική επιθυμία; Μήπως τρώτε σουβλάκια και εκείνος ονειρεύεται κρεβάτια;

Τους αδικώ λέτε, ε; Ίσως. Πάντως σύμφωνα με μια έρευνα, έτσι έχουν τα πράγματα, θέλουμε να το δεχτούμε ή όχι. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν ερεύνησαν τον βαθμό ερωτικής έλξης μεταξύ φίλων. 

Και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια γυναίκα δεν νιώθει καθόλου ερωτικά με έναν άντρα που θεωρεί απλά φίλο της, ενώ ένας άντρας είναι πιθανότερο να σκέφτεται πιο ερωτικά για μια φίλη του. 

Στο χάλασα; Βλέπεις αλλιώς τώρα τον κολλητό σου; Κάνεις δεύτερες σκέψεις; Μην χαλιέσαι, σκέψου ότι όπως στους κανόνες, έτσι και στις έρευνες, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.  
 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.